Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:902230
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ekonomiskās un sociālās īpatnības mūsu valstī ir mainījušas skolēnu ģimeņu sociāli – demogrāfisko portretu. Šodien pirmklasnieku māmiņas strādā, pagarinātās dienas grupas apmeklē vairāk kā 2/3 sākumskolas skolēnu, viņu ģimenes skolā visbiežāk pārstāv vecmāmiņas, vectētiņi, tuvākie radinieki, draugi u.c. Pēdējos gados skolā krietni ir vērojama ģimeņu sociālā noslāņošanās, ir palielinājies nepilno ģimeņu skaits. Skolas un ģimenes sadarbības iespējas mazina vairumam skolēnu tālā skolas atrašanās no dzīvesvietas, no viņu vecāku darba vietām, daudzu vecāku nenormētais darba laiks, bet dažreiz arī ilgāka, viena no vecākiem, prombūtne darba dēļ. Skolas ``ģimeniskā telpa`` kvalitatīvi ir mainījusies, pie tam ģimeņu vecāko paaudžu izglītības līmenis vēl joprojām ir augsts.
Skolas uzdevums ir pilntiesīgu pedagoģiskā procesa līdzdalībnieku – skolotājs, skolēns, viņu ģimenes – kolektīva veidošana. Pie kam ģimeni, no skolas ``izmantotāja`` statusa, nepieciešams pārvest skolai ``devēja`` statusā, t.i., izrādot pirmkārt, tai morālu atbalstu un palīdzību un, ja tas ir iespējams, arī materiālu palīdzību atbilstošu ģimenes iespējām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация