Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:582402
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  VAI VADĪTĀJAM JĀBŪT PRASMĪGAM UN PRASĪGAM    4
  VADĪTĀJS KONFLIKTA SITUĀCIJĀS    5
  KONFLIKTA ATTĪSTĪBA    7
  KONFLIKTA RISINĀŠANAS METODES    9
  STRESS KĀ KONFLIKTA IZRAISĪTĀJS    9
  STRESA SAMAZINĀŠANAS IESPĒJAS    10
  NOBEIGUMS    12
  LITERATŪRAS SARAKSTS    13
Фрагмент работы

Kas ir vadītājs? Pedagoģijas terminu skaidrojošā vārdnīcā tiek skaidrots, ka vadītājs ir „cilvēks, kas organizē un vada kādu pasākumu, kolektīva vai iestādes darbu u.c. un ir atbildīgs par attiecīgā procesa norisi un sekām.” [3.,183]
Skolas direktors ir skolas kolektīva vadītājs un atbildīgs par skolas darba organizāciju un tā rezultātiem. Viņa galvenā funkcija ir vadīt skolu, rosināt pedagoģisko kolektīvu radošam darbam. Direktors darbojas sistēma „cilvēks – cilvēks”. Vienlaikus viņš ir „priekšnieks” un „padotais”.[5.,195]
Šajā darbā tiks runāts par vadītāju konfliktu un stresa situācijās. Mūsdienās ik uz soļa ir konflikti, tāpēc vadītajam ir jādara viss iespējamais, lai šos konfliktus novērstu. Tāpat arī stresa situācijās ir jādomā ar skaidru galvu, lai spētu pieņemt svarīgus lēmumus. Jābūt prasmīgam vadītājam, lai tiktu gala ar visām problēmām, kuras nostājušās ceļā.
„Prasmīgi vadītāji vada apstākļus un veido nākotni. Neprasmīgi vadītāji pakļaujas apstākļiem un pakļaujas nākotnei.” [4.,27]
Uz šo jautājumu var atbildēt viennozīmīgi, ka jā. Ja vadītājs nebūs prasmīgs savā joma, tad viņam nepalīdzēs vairākas augstākas izglītības. Par vadītāju nevar iemācīties, par vadītāju ir jābūt. Līdz ar to ir jābūt attiecīgam spējām un prasmēm, lai bez problēmām vadītu savus padotos. Ar ko tad atšķiras prasmīgais vadītājs no neprasmīgā!?
Abus tipus salīdzinot mēs varam saskatīt, kuram tad no šiem vadītajiem ir vislielākie konflikti darba kolektīvā, kā arī visvairāk stresa situāciju. Vai tam vadītājam, kurš domā par nākotni, vai tas, kurš domā par izdzīvošanu („savu vietu zem saules”).

Protams, vadītajam ir jābūt arī prasīgam pret saviem padotajiem. Jo padotajiem ir jāzin sava vieta un jārespektē direktora prasības. Bieži vien arī tādēļ rodas konflikti, jo organizācijas vadītājs nav prasīgs, vai vispār nav izvirzījis savas prasības. Līdz ar to padotie vēlāk nesaprot, ko no viņiem grib panākt.
„Skola ir audzināšanas iestāde. Tajā ir paaugstinātas prasības cilvēku savstarpējas saskarsmes kultūrā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1214861
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация