Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:651680
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Pētījuma apraksts    4
  Pētījuma rezultāti un analīze    6
  Secinājumi    17
Фрагмент работы

Mūsdienās aizvien vairāk cilvēki aizraujas ar azartspēlēm. Masu medijos parādās satraucoša informāciju par straujo azartspēļu jomas attīstību un izplatību. Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija norāda, ka pēdējo 2 gadu laikā ļoti strauji aug neto apgrozījums no spēļu automātiem un azartspēlēm. Tas tikai liecina, ka cilvēki aizvien vairāk nododas šāda veida izklaidei, neuzskatot to par ko kaitīgu vai vēl jo vairāk bīstamu.
Azartspēļu atkarību medicīnā sauc par procesu atkarību. To mēdz saukt par „slēpto slimību” , jo to nevar noteikt klīniskās vai ķīmiski –toksikoloģiskās analīzēs, tomēr to attīstības process un CNS procesi norisinās līdzīgi kā vielu atkarība. Šīs atkarības attīstības norisinās - ļoti labs garastāvoklis, spēlējot azartspēles, pieaug spēlēšanas biežums un ilgums un beigās veidojas „paģiras”, kuras vajag slāpēt ar spēlēšanu. Azartspēļu atkarībām pieder jebkura patoloģiska sāncensība, kur ir ieguvums naudā vai citādi, un mērķis uzlabot garastāvokli. Te pieskaitāmas loterijas, spēļu automātu spēles, derības, kazino un citas.
Tā ir bīstama slimība , jo neviens nevēlas atzīt, ka viņš ir slims. Lielāka uzmanība tiek pievērsta tikai tādos gadījumos, kas spēlmaņa ģimenes dzīvē, mācībās, darbā vai kādā citā nozarē rodas sarežģījumi, ko, kā vēlāk izdodas noskaidrot, ir izraisījusi atkarība no azartspēlēm. Tā ir tikpat nopietna problēma kā alkoholisms vai narkomānija, tikai par to tiek mazāk runāts.
2004. gadā azartspēļu apgrozījums bija 41 miljons latu. Valstij nodokļos nomaksāti 10 miljoni, mūsdienās šie skaitļi jau noteikti ir daudz lielāki, kaut vai ņemot vērā to, ka Rīgas pilsētā ir sākusies cīņa ar spēļu zāļu ierīkošanu, jo to jau ir par daudz. Cik cilvēku regulāri spēlē azartspēles, valstij uzskaites nav, jo katram jau liekas, ka tas nav nopietni un neviens nopietns azartspēlmanis nevēlas un neizpauž savas atkarības apmērus, ja tas nerada nopietnas problēmas tā personīgajā dzīvē, jo par tiem bieži interesējas drošības iestādes, piemēram, Ekonomikas policija.
Atsaucoties uz visu iepriekšminēto var saredzēt azartspēļu atkarības problēmas nopietnību un kā citos atkarības gadījumos arī šajā neviens nevēlas atzīt, ka tas ir vai varētu kļūt atkarīgs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация