Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:196877
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Somijas ekonomika    4
2.  Krievijas nozīme Somijas ekonomikā    10
3.  Somijas banku krīze deviņdesmitajos gados    12
4.  Somijas un Baltijas valstu attiecības    14
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Otrā pasaules kara laikā Somija bija smagi cietusi. Līdz 1950. gadam Somijas teritorijā, kā arī tās teritoriālie ūdeņi, tika attīrīti no mīnām. Parīzes miera konferencē Somijai tika piespriestas reparācijas, kuras tai jāsamaksā PSRS. Tās tika nomaksātas līdz 1952. gadam. Uzreiz pēc kara Somijā strauji pieauga jaundzimušo skaits, un, kad septiņdesmitajos gados tie sasniedza darbspējīgu pilsoņu vecumu, valsts nebija spējīga nodrošināt visus ar darba vietām, tādēļ daudzi emigrēja uz Zviedriju.
Pēc otrā pasaules kara lielākai daļai somu ekonomikas normalizācija nozīmēja atgriešanos pie 1938.gada dzīves līmeņa un nosacījumiem, bet arī lielāka daļa somu vēlējās mainīt ekonomisko sistēmu. Pirmā lielākā sociālistiskā valsts pasaulē, Padomju savienība, pēc pirmā pasaules kara parādījās kā otrā lielvara un daudzi domāja, ka tieši Padomju savienības ekonomiskā sistēma- plānotais sociālisms ir vienīgais līdzeklis pret pēckara ekonomiskām un sociālām problēmām. 1944.gadā Padomju savienība noslēdza pamieru ar Rumāniju, Bulgāriju un arī Somiju un līdz ar šī pamiera noslēgšanu Somija zaudēja desmito daļu savas teritorijas. Karēlijas, kas nonāca Padomju Savienībā, 430 tūkstošiem iedzīvotājiem nācās pamest savas mājas un pārcelties uz dzīvi uz citiem Somijas reģioniem. Šis pamiers arī noteica, ka šīm valstīm ir jāmaksā kara reparācijas, kuru kopējā summa sastādīja 300 miljonu ASV dolāru. Šīs reparācijas bija ļoti liels slogs uz valsti, kuras ekonomika bija atkarīga no koksnes un lauksaimniecības. 1948.gadā Padomju Savienība samazināja kara reparācijas parādu līdz 74 miljoniem un Somija šīs reparācijas beidza maksāt tikai 1952.gadā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1308299
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация