Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:111034
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vadīt nozīmē paredzēt, kā saņemot rīkosies vadāmā sistēmā iekļautās grupas un atsevišķi darbinieki. Šajā sakarībā organizācijas vadītājam ir svarīgi zināt padoto darbinieku un vadāmo grupu subjektīvās intereses, kas nosaka to rīcības mērķu izvēli un arī pašu darbību. Intereses var kvalificēt. Lietderīgi uzzināt, ka katram darbiniekam ir vairāku interešu komplekss – gan sociāli ekonomiskās, politiskās, tehniskās, gan sadzīves un dažādas citas intereses.
Noteiktos apstākļos intereses var kļūt par darbinieka rīcības motīviem, tad tiek pieņemts lēmums rīkoties un seko pati darbība.
Lielu iespaidu uz darbinieka interesēm atstāj apkārtējā vide, attiecības sabiedrībā, formālas un neformālas grupas, arī ģimenē u.c. Tās ierosina darbinieka prasības, veido tā intereses, nosaka rīcības mērķus un motīvus un rezultātā arī pašu darbību.
Organizācijas vadītāja uzdevums, no vienas puses, ir izzināt padoto rīcības motīvus, bet no otras puses, mērķtiecīgi iedarboties uz padoto interešu veidošanu un tās izmantot vadīšanas procesā. Sevišķi svarīgi ir mērķtiecīgi veidot sabiedrībai un organizācijai vēlamās intereses un ierobežot nevēlamās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация