Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:821660
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Starptautiskā politika    3
  Latvijas – Krievijas starptautiskās attiecības 20.gs. beigās    5
  Latvijas nepieciešamība iestāties Eiropas Savienībā    6
  Latvijas un Eiropas Savienības attiecību hronika    7
Фрагмент работы

Starptautiskās attiecības nozīmē starp tautām pastāvošas attiecības. Starptautisko attiecību jēdzienu izmanto, lai aptvertu visu attiecību kopumu, kas veidojas valstu, politiķu, sabiedrības un dažādu valstu pārstāvju mijiedarbības rezultātā visās iespējamās sociālās dzīves jomās – ekonomikā, politikā, kultūrā utt.. Starptautisko attiecību jēdziens ir ļoti vispārīgs, jo ietver sevī dažādu attiecību līmeņus.
Starptautiskā politika apzīmē starptautisko attiecību kopumu politikas jomā, tā attēlo valstu, to valdību un politisko līderu mijiedarbības procesu starptautiskā līmenī. Starptautiskajā politikā darbojas politiķi, politiskie līderi, valstu vadītāji, valdības, politiskās partijas, politiskie grupējumi, interešu grupas, sociālas grupas, sabiedrība, valstis starptautiskas valstiskas organizācijas, starptautiskas nevalstiskas organizācijas, starptautiskā sabiedrība.
Starptautisko politiku pēta trijos līmeņos:

1.Starptautiskās sistēmas līmenis.
Starptautiskā sistēma ir tādu neatkarīgu politisku vienību kopums, kuri ir pastāvīgā un noturīgā mijiedarbībā. Pasaules politikā katra valsts, tās politiķi, līderi ir lielākas un plašākas sistēmas sastāvdaļa. Katrs no tiem dara visu iespējamo, lai netiktu izjauktas pastāvošās attiecības starp anarhiju ( valdības trūkums, autoritātes neatzīšana ) un kārtību ( valstu tiekšanās uz zināmu sakārtotību un līdzsvara saglabāšanu ), jo pārāk liela anarhija var novest pie kariem, konfliktiem, bet pārāk liela kārtība – pie diktatūras. Pirmais līmenis analizē visas valstis kā līdzīgas vienības, kuras darbojas pēc vienotiem nosacījumiem. Katra valsts ieņem noteiktu vietu, kura ir atkarīga no ģeogrāfiskā stāvokļa, resursiem, varas, ekonomiskās un politiskās sistēmas. Ja kāda valsts mēģinās izmainīt citas valsts politiku, tad tai ir jārēķinās ar zināmu pretdarbību, kas galu galā var vērsties pret pašu. Visas valstis ir būvētas pēc līdzīgiem principiem. Tās cenšas saglabāt savu neatkarību un garantēt drošību sev un saviem iedzīvotājiem. Politiskie darbinieki cenšas izveidot visiem pieņemamāko attiecību modeli, kas palīdzētu saglabāt starptautisko sistēmu līdzsvarā, un to sauc par :

2.Spēku līdzsvaru.
Starptautiskās sistēmas darbošanos vislabāk palīdz izskaidrot spēku līdzsvars, kas darbojas pašvaldības, nacionālā un starptautiskā līmenī. Starptautiskajā sistēmā pār valstīm nav centrālas virsvadības.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация