Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:118266
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 31 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    5
1.  TEORĒTISKĀ DAĻA    7
1.2.  Naratīva jēdziens    7
1.3.  Rimeiku veidošana    11
2.  METODOLOĢIJA    12
2.1.  Kontentanalīze    12
2.2.  Semiotiskā analīze    13
3.  EMPĪRISKĀ DAĻA    15
3.1.  1925.g. „Operas spoks” analīze    16
3.2.  2004.g. „Operas spoks” analīze    17
3.3.  1925.g. un 2004.g. filmu salīdzinājums    20
  SECINĀJUMI    23
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    25
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Lai gan mūsdienās lielākā daļa kinomīļu par rimeikiem izsakās diezgan negatīvi, uzsverot, ka klasika paliek klasika, „Operas spoka” gadījums nav no tiem klasiskajiem, jo šis ir spilgts pierādījums tam, ka rimeiku veidošana ne vienmēr ir nosodāma. Darba autore ir diezgan pārliecināta, ka pasaulē šodien neviens nezinātu filmu „Operas spoks”, kas tika uzņemts 1925.g, ja vien tam netiktu veidoti rimeiki. Un šī filma nebūtu ieguvusi tādu pasaules slavu, ja nebūtu 2004.g. rimeika. „Endrjū Loida Vēbera (Andrew Lloyd Webber) ''Operas Spoka'' filma vēl šobrīd turpina slavas gājienu visā pasaulē - tā ieņēmumi ir aptuveni 5 miljardi un šis skaitlis turpina augt.”
Noskatoties 1925.g. uzņemto filmu, kas ir oriģinālais ekranizējums 1910.g. sarakstītajam romānam, darba autore secina, ka ļoti liela loma ir tieši tam, ka šī filma ir bez skaņas. Līdz ar to, lielu iespaidu uz skatītāju atstāj tieši kustības, cilvēku sejas izteiksmes, kas ir krietni vien pārspīlētas – spilgts piemērs ir brīdis, kurā skatītāji ierauga operas spoka seju un šausmās sastingst savos krēslos. Darba autore izdara pieņēmumu, ka mūsdienu skatītājam šī filma varētu šķist naiva un garlaicīga, jo filmas vēstījums ir bez zemteksta, kā arī diskurss (veids), kādā tā pasniegta ir ļoti vienkāršots – nesarežģīts ir montāžas paņēmiens, filmas stāsts norisinās 1-3 telpās, stāsta darbojošās personas ir nedaudz, lai skatītājam nebūtu grūti uztvert filmu, kā arī dialogi tiek rakstīti un likti iekšā filmas kadros.
Savukārt, pēc 2004.g. rimeika noskatīšanās, darba autore secina, ka rimeiks ir izdevies daudz veiksmīgāks par oriģinālu, tomēr šeit noteikti jāņem vērā arī 1925.g. nelielās iespējas, salīdzinot pret 21.gadsimtu. 2004.g. rimeika panākumu atslēga ir A.L.Vēbera mūzika, kuru zina pat tie, kas nav redzējuši filmu. Šī mūzika, kas caurvij visu filmas stāstu, liek skatītājam izdzīvot katra varoņa emocijas – sāpes, prieku, šaubas, dusmas, izbailes, kaisli. Šajā filmā izmantotas grandiozas tehnikas, stāsta vēstījums ir sarežģīts, skatītājam pašam daudz jādomā līdzi, jāsecina. …

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация