Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:564602
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dotajā statiski nenoteicamajā sistēmā ir 6 ārējās saites un 1 vienkāršā locīkla. Līdz ar to, aprēķinot statiskās nenoteicamības pakāpi, nosaku, ka dotais rāmis ir 2 reizes statiski nenoteicams:
n=Satb-3-L=6-3-1=2.
Lai turpinātu uzdevuma risināšanu, jāizvēlas racionālu slogoto spēku metodes pamatsistēmu. Spēku metodes pamatsistēma ir statiski noteicama, ģeometriski nemainīga sistēma, kuru iegūst no dotās sistēmas, atmetot liekās saites. Dotajā gadījumā ir jāatmet 2 saites vai jāieved divkārša locīkla, jo dotais rāmis ir 2 reizes statiski nenoteicams. Atmetot saites jāpārliecinās, ka izpildās ģeometriski nemainīgi sistēmu veidošanās nosacījumi.

Lai spēku metodes pamatsistēma būtu ekvivalenta dotajai statiski nenoteicamajai sistēmai, pamatsistēmas punktos, kurās atmet liekās saites, jānoslogo ar nezināmiem spēkiem X1, X2…Xn.
Attēlā 1 redzamajai spēku metodes pamatsistēmai punktā A tika atmestas saites un aizstātas ar nezināmiem spēkiem X1un X2. Šī sistēma ir statiski noteicama, ģeometriski nemainīga un attiecībā pret pārvietojumiem un iekšējām piepūlēm ekvivalenta dotajai statiski nenoteicamajai sistēmai, tādēļ to var izmantot tālākai uzdevuma risināšanai.

Attēlā 2 redzamajai pamatsistēmai iespīlējumā B tika atmestas divas saites un aizstātas ar spēkiem X1 un X2. Gluži kā iepriekš aprakstītā pamatsistēma arī šī ir ģeometriski nemainīga, statiski noteicama un ekvivalenta dotajai statiski nenoteicamajai, tādēļ arī šo sistēmu var izmantot tālākai uzdevuma risināšanai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация