Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:413554
 
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  STRUPCEĻU JĒDZIENS    3
STRUPCEĻU APSTRĀDE    5
3.  STRUPCEĻU ATKLĀŠANA UN ATVESEĻOŠANĀS    7
  SECINĀJUMI    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    9
Фрагмент работы

Dažas sistēmas atgūšanos no strupceļiem veic, izmantojot kontrolpunktus un atpakaļ atgriešanos. Kontrolpunkti ir vairāku procesu stāvokļu saglabāšana, tā ka process var tikt restartēts atsākot darbu no pēdējā kontrolpunkta vietas. Autosaglabāšana ir viena no kontrolpunktu formām. Kontrolpunktu ietilpība ir atkarīga no tā pamatalgoritma. Ļoti vienkārši algoritmi var radīt kontrolpunktus, kuros ietilpst tikai daži vārdi. Sarežģītākiem algoritmiem vajadzētu saglabāt visu procesa stāvokli un atmiņu. Ja strupceļš tiek konstatēts, tad process var atsākt savu darbu no pēdējā kontrolpunkta. Procesa restartēšanu no kontrolpunkta sauc par atpakaļ atgriešanos. Tas tiek darīts ar cerību, ka tagad resursu pieprasījumi atkal neradīs strupceļu.
Strupceļu atveseļošanos parasti veic gadījumos, kad strupceļi notiek reti, un to radītie bojājumi ir zemi.

SECINĀJUMI
1. Strupceļi ir divu vai vairāku procesu sadursme, pieprasot vienus un tos pašus resursus, kā rezultātā abi procesi bloķē viens otru un nevar pabeigt darbu.
2. Pastāv 4 galvenie iemesli, kāpēc rodas strupceļi. Tieši uz šiem iemesliem balstās visas strupceļu apstrādes stratēģijas.
3. Pastāv dažādas strupceļu apiešanas stratēģijas, tomēr vienmēr labāk strupceļu novērst pavisam nekā ignorēt vai arī vēlāk cīnīties ar radītajām sekām.
4. Kaut arī strupceļš jau ir novērsts, tomēr praksē svarīgāk būtu panākt lielāku sistēmas efektivitāti, tas ir izvairīties no nedroša stāvokļa rašanās procesā.
5. Kaut arī strupceļu problēma pastāv, tomēr jāatzīst, ka vairumā mūsdienu operētājsistēmu, strupceļu rašanās ir nenozīmīga problēma. Tas rada tikai izolētas programmas problēmas. Tomēr nākotnē tā varētu kļūt par daudz nozīmīgāku problēmu, pieaugot resursu individuālo lietotāju skaitam. Tā var kļūt par nopietnu problēmu dažādu lielu datubāzu un citu koplietojamu sistēmu lietotājiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация