Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:604296
 
Оценка:
Опубликованно: 04.12.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Svētā Romas impērija bija ļoti liela un varena valsts, tai bija liela ietekme uz citām valstīm, kas tai bija apkārt. Laikā, kad Svētā Romas impērija pastāvēja, tad tā bija lielākā valsts visā Eiropā. Vai tas tiešām tā bija, to mēģināsim apskātīt tālāk, bet viens ir tagad skaidrs tā bija ļoti varena valsts.
Sāksim ar to kā tad šī lielvalsts izveidojās, kāpēc tā izveidojās un kas to izveidoja. Viss sākās ļoti sen atpakaļ, kad vēl pastāvēja Franku valsts. Pēc Kārļa Lielā nāves Franku valstij sākās norieta laiks, tā zaudēja savu varenību, un sāka sadalīties. Kārlim Lielajam bija trīs dēli: Kārlis, Pipins un Ludvigs, vienam no viņiem vajadzēja kļūt par jauno Franku valsts valdnieku. Tā kā vēlāk pirmie divi priekšlaicīgi nomira, tad par vienīgo troņmantnieku kļuva Ludvigs. 813. gadā tēvam vēl dzīvam esot, Ludvigs Āhenē tika kronēts par ķeizaru. Pārvaldīt Kārļa Lielā mantojumu nebija viegli, jo Karolingu impērija bija ļoti neviendabīga. Franki ar spēka palīdzību bija apvienojuši dažādās valodās runājošas tautas ar atšķirīgām tradīcijām. Sakari starp dažādiem impērijas rajoniem bija ļoti vāji, valsts vienotība pastāvēja, pateicoties galvenokārt milzīgajai Kārļa Lielā autoritātei. Jaunais ķeizars Ludvigs Dievbijīgais (813 – 840) par pamatu valsts saliedēšanai pirmām kārtām uzskatīja kristīgo ticību, tādēļ viņš centās izveidot labas attiecības ar baznīcu. Ludvigs Dievbijīgais uzsāka baznīcas reformu, kas vienlaikus bija iecerēta kā impērija pārvaldes reforma. Tās mērķis bija novērst atšķirības, kas valdīja Franku impērijas tautu likumos un, balstoties uz baznīcas struktūrām, izveidot “ Dieva valstību zemes virsū” ar ķeizaru priekšgalā.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1130360
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация