Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:595313
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    1
  DARBĀ IZMANTOTO JĒDZIENU SKAIDROJUMS    2
1.  TABAKAS REKLĀMU TIESISKAIS REGULĒJUMS LATVIJĀ    3
2.  SIA „FUTUR LAB” E-CIGAREŠU REKLĀMAS SKANDĀLS    5
  SECINĀJUMI    12
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    14
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Ikvienam cilvēkam vispār zināms ir fakts, ka smēķēšana ir kaitīgs ieradums, kas sagādā cilvēkiem daudz nepatikšanu, ne tikai izraisa bīstamas un pat letālas slimības, atņem dzīvesprieku un cerību nākotnei, bet arī krietni patukšina gimenes naudas maku. Iluzoro baudu un apmierinājumu, ko cilvēks izjūt smēķējot, neizbēgami nomaina pastiprināti depresīvs noskaņojums. „Pasaules zinātnieku savienība kopumā jau sākusi vērsties pret tabakas izstrādājumu reklāmām un atbalstīt cilvēkus, kas ir atmetuši šo ieradumu un publiski nosoda smēķēšanu. Šodien daudzi zinātnieki, ārsti, nesmēķējošās sabiedrības interešu aizstāvji vēršas pret tiem cilvēkiem, kas paši nesmēķē, bet publiski attaisno tabakas izstrādājumu reklāmu, uzskatot to par nozīmīgu valsts ekonomikas attīstības faktoru. Tādi uzskati neapšaubāmi ir bīstami, jo tādā veidā tiek radīts priekšnosacījums tam, lai šajā procesā iesaistītu gados arvien jaunākus cilvēkus un gadu no gada pieaugtu pārdodamās produkcijas apjoms, veicinot dažu tabakas uzņēmumu tirgus attīstību, bet samazinot nācijas garīgās un fiziskās attīstības potenciālu.”
„Tabakas kompānijas izmanto savus patērētājus – smēķētājus kā savus sabiedrotos cīņā ar tabakas kompānijas tirgveides panākumiem nelabvēlīgiem lēmumiem. Tās arī palīdz rasties un finansiāli uztur smēķētāju tiesību organizācijas. Kompānijas izmanto šīs organizācijas, lai paustu savu viedokli caur trešo pusi, - Philip Morris 1993.gadā: “Mēs cenšamies turēt Philip Morris prom no masu saziņas līdzekļu ziņām par nodokļiem, smēķēšanas ierobežojumiem un tirgveides aizliegumiem. Tā vietā mēs cenšamies nodrošināt masu saziņas līdzekļus ar mūsu pozīciju atbalstošiem paziņojumiem no trešās puses, kurai sabiedrībā uzticas vairāk, nekā mūsu kompānijai un kurai nav tik acīmredzamas intereses.” Kompānijas izmanto dažādus variantus, kā iegūt sev tīkamu politiku, pat par spīti neskaitāmajiem reklāmu aizliegumiem ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1378378
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация