Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:486522
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Romantisms    3-4
  Tautiskais romantisms    5
  Līdzīgs un atšķirīgais    6
  Nobeigums    7
  Tēzes    8
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

Tautiskais romantisms ir literatūras strāvojums Latvijā 19.gs. 70 – 80. gados, Latvijā formā un saturā ieguva izteikti latvisku un nacionālu raksturu, radies īpašos vēsturiskos apstākļos. Tautiskie romantiķi dzejā un liroepikā pauda tautas atmodas laika idejas, stiprinādasmi nacionālo pašapziņu un ticību nākotnei. Kā arī šim literatūras virzienam Latvijā ir raksturīga ideja par savas tautas brīvību, tautas spēka cildinājumu. Dzejā senatnes apdziedājums tika saistīts ar romantisku sapni par brīvību.
Grūtā latviešu cīņa pret iebrucējiem un apspiedējiem, senču brīvības aizstāvēšana pēcnācēju labklājības nodrošināšanai jeb nacionālo vērtību izpausme – latviešu tautiskā romantisma pamattēma
Tautiskā romantisma idejiskais pamats bija latviešu tautas nacionālās atbrīvošanās kustība no baltvācu muižnieku un mācītāju jūga. Visi šī virziena pārstāvji savas daiļrades centrā izvirzīja tautu un tautas brīvības ideālus. Ļoti lielu ietekmi uz tautisko romantismu atstājis 70. gadu ideologs Atis Kronvalds, kura galvenā ideja bija nesavtīga tautas un tēvzemes mīlestība.
19.gs. beigu ļaužu ieplūšana pilsētās, it sevišķi Rīgā, virzīja uz to, ka elementārā tautiskās kopības apziņa, ko nesa jaunlatvieši un tautiskais romantisms, pārtapa daudz sarežģītākā attiecību ainā, un cilvēks arvien vairāk sevi apzinājās par individualitāti, par patstāvīgu garīgu pasauli citu vidū. Uzmanības centrā pamazām nonāk indivīda subjektīvā pasaule, jūtu dzīve.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация