Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:428359
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tehniskā progresa attīstība ar katru gadu sasniedz arvien lielāku ātrumu. Laikam nevienā gadsimta nebija vērojama tik strauja tehnikas attīstība, ka pēdējo 100 gadu laika, bet ja būt konkrētākam – pēdējo 50 gadu laikā. Ja salīdzināt manas vecmāmiņas bērnības un jaunības gadus ar manējiem, tad krasi var redzēt visas tehnikas atšķirības. Kad mana mamma mācījās augstskolā 80-gados, par personīgiem datoriem vēl neviens nesapņoja, bet tagad tā ir ikdienas lieta. Agrāk, lai ierīkotu telefonu, bija jāgaida gadiem, tagad – katram skolniekam ir mobilais. To pārskaitīt var bez gala... Tāpēc es nolēmu rakstīt par šo tēmu, jo man tā šķiet ļoti interesanta.


Auto

Kādā vasaras pēcpusdienā 1862. gadā francūzis Etjēns Lenuārs iedarbināja motoru, ko bija uzbūvējis un iemontējis starp riteņiem vecos zirgu ratos. Tas bija vēsturisks brīdis, jo Lenuāra pašgājēji rati ielauzās pasaulē, kur valdīja zirgu vilktas karietes un pasta rati, ratu iebrauktas takas un putekļaini ceļi. Lenuārs bija pirmais, kas uzbūvēja „bezzirga ratus”; rati, kas darbojās, gāzei sadegot cilindrā.
Dažus gadus vēlāk gāzes motorus pārveidoja par benzīna motoriem un uzbūvēja pirmos automobiļus. 1885. gadā Manheimā (Vācijā) pa Karla Benca darbnīcas vārtiem izbrauca pirmais auto, kas bija domāts pārdošanai. Bija sākusies automobiļu ēra. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация