Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:359778
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tēja jau gadu tūkstošiem ir iecienīts dzēriens. Pirmo reizi tējas lietošana pieminēta Ķīnā mūsu ēras ceturtajā gadsimtā. Japānā tēja parādījās septītajā gadsimtā, Eiropā – 16. gadsimtā. Popularitāti tēja ieguva 18. gadsimtā, kad to sāka pasniegt arī Londonas tējnīcās. Šobrīd tēja ir otrais populārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens un arvien noteiktāk kļūst arī par modes lietu.
Tā ir daudzu cilvēku ikdienas dzīves svarīga sastāvdaļa. Tēja sasilda un atsvaidzina, uzmundrina un nomierina, nemaz jau nerunājot par ieguvumiem veselības jomā, tēja patiesi ir viens no daudzveidīgākajiem dzērieniem.
Mitoloģija
Pastāv vairākas leģendas par to, kā atklāta tēja. Pirmo reizi tēja minēta ķīniešu leģendā 2700. gadā pirms mūsu ēras, imperatora Šen Nung valdīšanas laikā. Viņš apgalvoja, ka atklājis tēju kādā no ceļojumiem pa valsti. Atpūtas brīdī imperatora tasītē, kurā bijis verdošs ūdens, iekritušas kāda nepazīstama krūma lapas. No tasītes plūda jauka smarža, un ziņkārīgais imperators nogaršoja nejauši pagatavoto dzērienu. Tam piemita ne tikai brīnišķīga garša, bet tas sniedza arī spirdzinājumu un enerģiju. Jaunais atradums imperatoram tik ļoti patika, ka viņš sāka audzēt maģisko krūmu. Pirmais ķīniešu nosaukums tējai bija “te”, bet vēlāk “chia”. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация