Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:983999
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Temperaments ir idividuālās psiholoģiskās īpašības, kuras nosaka cilvēka darbību. Vārds temperamentum cēlies no latīņu valodas un nozīmē- pienācīgs maisījums. Cilvēki atķirās pēc sava temperamenta. Darbības dinamika nozīme darbības tempu, ritmu un intensitāti. Ko nozīmē darbības temps? Ir cilvēki, kas visu dara ātri, un ir cilvēki, kas ir nesteidzīgāki, lēnīgāki. Tās ir temperamenta īpatnības. Temperaments vairāk raksturo cilvēka darbības stilu. Tāpēc tas pats par sevi nav ne slikts, ne labs. Temperaments ir cilvēka īpatnības, kas viņam ir dota no dabas [1.(7-9 lpp.)]. Jau sen cilvēki centās izprast, kapēc vienos un tajos pašos apstākļos dažādu cilvēku uzvadība ir dažāda. Sengrieķu ārsts Hipokrāts (460 – 377 vai 356 p.m.ē.) uzskatīja, ka cilvēka psihiskāskās īpatnības nosaka tas, kura no “dzīvibas sulām” - asinis, gļotas, dzeltenā vai melnā žūlts – organismā ir pārsvarā.
Hanss Aizenks ir īpaši izplatītu psiholoģisko testu autors. Viņš jau 20. gs. 60. gados izstrādāja testu temperamenta tipu noteikšnai.šim testam ir vairāki varianti. Pēc šī testa mans temperamenta stils ir holēriķis.
Sākumā gribu pievērst uzmanību tam, ka gan holeriķim, gan melanholiķim ir izteikta emocionalitāte. Man kā holēriķim kā ekstravertam emocijas ir vērstas uz āru. Tātad vinīem ir ļoti spilgtas emociju izpausmes – gan prieks, sajūsma, gan dusmas spilgti izpaužas kā sejas izteiksme, tā uzvedībā kopumā. Šim apgalvojumam es piekrītu, jo es tiešām esmu ļoti emocionāls cilvēks, varētu teikt ka pārlieku emocionāls. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1145589
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация