Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:492630
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 25 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Tiesas nolēmumu izpildes vēsturiskā attīstība    3
2.  Tiesas nolēmumu izpilde    6
2.1.  Izpildei pakļaujamie nolēmumi    6
2.2.  Nolēmumu izpildiestāde    7
2.3.  Nolēmumu piespiedu izpilde    9
2.4.  Sūdzības par nolēmumu izpildi    11
3.  Tiesas nolēmumu izskaidrošana radušos izpildes grūtību dēļ    16
  Kopsavilkums    18
  Izmantotā literatūra un avoti    20
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
1. Uzliktais pienākums ir jāpilda obligāti jeb piespiedu kārtā, pretējā gadījumā tas nebūtu pienākums, bet gan lūgums vai vēlējums. Ja personas spētu brīvi izvēlēties, vai un kā pildīt valsts noteiktos norādījumus, iestātos pilnīgs haoss – neviens indivīds neatbildētu par savu rīcību.
2. Administratīvais process Latvijā tika regulēts jau no pašiem valstiskajiem pirmsākumiem, kad Latvijas Tautas padome 1918.gada 6.decembrī pieņēma Pagaidu nolikumu par Latvijas tiesām un tiesāšanās kārtību, bet sprieduma izpildes jautājums regulēts jau kopš 1581.gada 15.decembra, kad Rīgas rātes pieņemtajos Tiesāšanās noteikumos, paredzēja, ka tiesas fogts ir atbildīgā persona par spriedumu un citu tiesas uzlikto pienākumu izpildi.
3. Eiropas Cilvēktiesību tiesa ir norādījusi, ka tiesības uz taisnīgu tiesību būtu iluzoras, šķietamas gadījumos, kad valsts tiesību sistēma pieļautu to, ka galīgais tiesas nolēmums lietā var palikt neizpildīts.
4. Ņemot vērā izpildes nozīmību, arī likuma regulējumam attiecībā uz to būtu jābūt pietiekami skaidram, stabilam un efektīvam.
5. Administratīvā procesa likumā nav vienotas skaidrības par kārtību, kādā privātpersona vēršas iestādēs, ja attiecīgā iestāde nepilda tiesas uzlikto pienākumu nastu. Lai arī daži nolēmumu izpildes jautājumi ir guvuši skaidrību praksē, šī skaidrība nav tverama plašākai sabiedrības daļai.
6. Likums nosaka, ka Ministru kabinets var noteikt izpildiestādi, bet nav noteikts kādos gadījumos un kādā kārtībā Ministru kabinets nosaka šo izpildiestādi. Nereti izpildiestādes nemaz nav, tad nolēmumu ir jāpilda ministrijai, pastarpinātās pārvaldes iestādei vai tiesu izpildītājam.
7. Gadījumā, kad piespiedu izpildi veic tiesu izpildītājs, rodas jautājums, vai ir efektīvi iesaistīt tiesu izpildītāju, ja beigās tā pat tiesu izpildītājam var rasties nepieciešamība vērsties tiesā ar lūgumu piemērot soda naudu par nolēmuma neizpildi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация