Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:230617
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.05.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Protams, šeit autore neuzskaita pilnīgi visus avotus, kur tiek nostiprināta ideja par tiesībām brīvī izvēlēties nodarbošanos, jo ir novērota dublēšanās, visos normatīvajos aktos, kuros tiek nostiptināta ideja par tiesībām brīvi izvēlēties nodarbošanos, tiek saglabāta pamatideja, kodols. Tāpat saistošs tiesībām brīvi izvēlēties nodarbošanos ir Latvijas Darba likuma 37. pants, kas nosaka nodarbināšanas aizliegumus, ierobežojumus un atbildību, kā arī citi likumi.
Kā vienu no pamatproblēmām realizējot tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos, autores prāt, var minēt darbaspēka migrāciju, kas rodas sakarā ar sabiedrības attīstības un globalizācijas rezultātā. Ikvienam ir ne tikai brīvas tiesības uz pilsonību savā valstī, bet arī tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos vai darba vietu citā Eiropas Savienības vai pasaules valstī. Vispārējās attīstības tendences- ekonomikas un ražošanas globalizācija, darbaspēka migrācija, inovāciju un tehnoloģiju ieviešana ražošanā, darbavietu automatizācija un nepieciešamības pēc cilvēku darba samazināšanās- ir nodarbinātību ietekmējoši faktori. Attiecīgi valstīm rodas pienākums pielāgoties šiem apstākļiem.
Personu brīva pārvietošanās ir viena no Eiropas savienības pamatbrīvībām, kas nostiprināta vairākos Eiropas Savienības dokumentos.
Sakarā ar iepriekš minēto, autore vēlas uzsvērt to, ka pamatojoties uz šo pamatbrīvību, Latvijā ir novērojama liela emigrācija- šo tiesību izmantošana rada pārmērīgu darbaspēka aizplūšanu no valsts. Autore ar šo nevēlas teikt, ka būtu jāierobežo šī pamatbrīvība.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1372542
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация