Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:179643
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Tiesību jēdziens    4
  Īsa Interneta attīstības vēsture    7
  Pasaulē    7
  Latvijā    8
  Informācijas filtrēšana    10
  Informācijas filtrēšanas serveri    12
  Maršrutētājs (router) jeb rūters    12
  Proksis (proxy)    15
  Pārkāpumi, bloķejot interneta mājas lapas    17
  LR Satversme un ES pamattiesību harta    17
  Augstskolu likums    18
  Aptaujas rezultāti    19
  Visbiežāk nobloķētais internetā    20
  Čats    20
  E-pasts    21
  www.draugiem.lv    23
  Secinājumi    23
  Anotācija    25
  Анотация    26
  Izmantotās literatūras saraksts    27
  Pielikums    28
Фрагмент работы

Mēs izvēlējāmies šo tēmu „tiesības ierobežot interneta izmantošanu”, jo tā mums likās ļoti aktuāla. Mūsdienās , lai gan interneta vēsture nav pārāk sena, tas ir pārpildīts ar dažnedažādu informāciju, gan vajadzīgu, gan ne tik vajadzīgu. Un lai noskaidrotu, kā lai izvairās no nevajadzīgas informācijas, mēs centīsimies noskaidrot, kas ir informācijas filtrēšana un kādā veidā tā norisinās. Taču bieži vien notiek tā, ka kāda mājas lapa tiek nobloķēta (skolās, darba vietās) nevajadzīgi. Un tieši to tad mēs arī centīsimies pierādīt, ka čatus, e – pastus un atsevišķo portālu www.draugiem.lv nav pamata bloķēt, jo tā ir iespēja arī tiesību aizsardzības iestāžu darbiniekiem apmainīties savā starpā ar informāciju un pieredzi.
Mūsu darbā ir 8.nodaļas un 9.apakšnodaļas, no kurām katrai ir sava nozīme. Sāksim ar to, ka noskaidrosim virsrakstā minēto terminu tiesības un internets nozīmi. Tālāk seko interneta izmantošanas ierobežošana, šī te informācijas filtrēšana un tās serveri. Un tā kā mēs vēlamies, lai dažas konkrētas mājas lapas nebloķētu, tad mēs apskatīsim, kuras tieši tās ir un kas tad tiek pārkāpts, tās bloķējot.
Mūsu darba mērķis ir pierādīt, ka nav pamata bloķēt konkrētās mājas lapas (šeit, protams, neiet runa par pornosaitiem). Un galvenie darba uzdevumi ir noskaidrot, kas tad vispār ir informācijas filtrēšana, izanalizēt dažādus Latvijas un ES (tā kā Latvija šobrīd ir Eiropas Savienības dalībvalsts) likumus, kā arī veikt aptauju, lai noskaidrotu cik tad aktuāla ir šī problēma. Izvirzījām arī hipotēzi: „Aizliegumi piekļūt nobloķētajām mājas lapām traucē gan mācībās, gan darbā.”
Sāksim ar to, ka noskaidrosim, kas tad vispār ir tiesības. Viena no neskaitāmājām tiesību definīcijām skan šādi: „Tiesības ir sabiedriskās apziņas forma un sociālās regulācijas veids, kas izpaužās svarīgākās normās, kuras savukārt ir nodrošinātas ar kaut kādu piespiešanu.”1 Savukārt saskaņā ar visizplatītāko definīciju tiesības ir sabiedrības optimālās organizācijas modelis. Vai arī tiesības ir tiesību normu, tiesisko attiecību, tiesiskās apziņas un tiesisko organizāciju sistēma.
Tiesības ir radušās sabiedrības, tās ekonomikas un vēstures ietekmes rezultātā. Varētu teikt, ka tiesības, tāpat kā valsts, ir virsbūves sastāvdaļa, ko nosaka privātīpašnieciskās sabiedrības bāzes attiecības. Kā apgalvo K.Markss, tiesiskās attiecības un tiesības visumā rodas no privātīpašnieciskām ekonomiskām attiecībām, apkalpo šīs attiecības, ir to izpausmes un eksistences nepieciešamā forma.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация