Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:351143
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Tirgus līdzsvars    3
  Tirgus līdzsvara vispārējs raksturojums    3
  Tirgus līdzsvara neiestāšanās    3
  Pieprasījuma un piedāvājuma ietekme uz tirgus līdzsvaru    5
  Nodokļu un subsīdiju ietekme uz tirgus līdzsvaru    5
  Tirgus līdzsvara stabilitāte    6
  Tirgus līdzsvara stabilitātes nodrošināšana    7
  Ekonomiskās sviras    7
  Monetārā politika    8
  Fiskālā politika    8
  Administratīvās sviras    9
  Kopsavilkums    10
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Tirgus līdzsvara vispārējs raksturojums
Kas gan ir tirgus līdzsvars? Kā tas veidojas un kā to nostabilizēt? Par to centīšos Jūs iepazīstināt turpmākajās darba nodaļās.
Kā tas jau ir zināms, tirgus līdzsvaru veido pieprasījums un piedāvājums tirgū, šo divu procesu saskaņošana un vienādošana ar dažādu pārbaudītu mehānismu palīdzību. Bet ir kāds nosacījums, bez kura ievērošanas nav iespējams vispār runāt par tirgus līdzsvaru un tā stabilitāti. Lai vērotu un analizētu tirgus līdzsvaru ir nepieciešams pilnīgas konkurences tirgus, kā arī vērot tirgus dalībnieku normālas reakcijas, jo anomālas reakcijas gadījumā nav iespējams atrast kopīgu pieprasījumu un piedāvājumu punktu, jo dažādu apstākļu dēļ tas var arī neiestāties, vai arī būt grūti nosakāms. Tātad, tirgus līdzsvars tiek pētīts pilnīgas konkurences tirgū, neievērojot anomālas reakcijas.
Tirgus līdzsvars veidojas pieprasījumam sakrītot ar piedāvājumu, šajā stāvoklī tirgū ir iestājies līdzsvars un neveidojas ne pārpalikums, ne deficīts. Lai labāk to izprastu, apskatīsim tirgus līdzsvaru grafika veidā:Kā redzams grafikā pieprasījuma un piedāvājuma līknes krustojas punktā L. Punkts L tiek uzskatīts par tirgus līdzsvara punktu. Atkarībā no tā kurā virzienā pārvietojas pa līknēm, izšķir 2 veidu tirgus:
Pircēja tirgus
Pārdevēja tirgus
Lai tos atšķirtu, apskatīsim vispirms pircēja tirgu. Tas ir raksturīgs koordinātu sistēmas daļā, kas ir pa labi no līdzsvara punkta L. Šajā daļā pārdevēji vēlas pārdot preci par lielāku cenu nekā pircēji grib to pirkt, līdz ar to tirgū veidojas pārpalikums un pārdevēji ir spiesti pazemināt cenas konkurences rezultātā. Tā kā cenas ir augstākas, arī pieprasītais daudzums ir mazāks. Veidojas piedāvājuma pārpalikums, tātad visu nosaka pircējs.
Pretēji ir brīdī, kad cenas ir zemākas par tirgus līdzsvara cenu (turpmāk – tirgus cena). Šāda cena pārdevējiem nav izdevīga, tāpēc viņi vēlas pārdot mazāk preces. Savukārt pircēji vēlas pirkt vairāk, jo šī cena viņiem ir izdevīga un liekas pievilcīga. Tā kā pieprasījums ir lielāks, tirgū veidojas deficīts, līdz ar to visu nosaka pārdevējs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация