Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:165095
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Transakcionālo izmaksu būtība.    3
2.  Kouza teorija par transakcionālajām izmaksām.    6
3.  Transakcionālo izmaksu lielums.    8
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Institucionālie aspekti sadala izmaksas transformācijas izmaksās un transakcionālajās izmaksās. Transformācijas izmaksas ietver ražošanas resursu transformāciju noteiktos labumos. Transakcionālās izmaksas ietver dažādas transakcijas tirgus ekonomikā. Ronalds Kouls transakcionālās izmaksas definēja kā ekonomiskā labuma pārvietošanu no viena subjekta pie otra subjekta. Viens subjekts ir iekšējās transakcijas, kas ietver visus darījumus, kas notiek uzņēmumā, bet kur nenotiek īpašnieka maiņa. Otrais subjekts ir ārējais tirgus, kas ietver visas akcijas, kuru rezultātā mainās labuma īpašnieks (pārdošana). Šīs izmaksas sauc par transakcionālajām izmaksām.
Avoti , kuru ietekmes rezultātā veidojas transakcionālās izmaksas ir:
 subjektīvie faktori
 objektīvie faktori
Subjektīvie faktori ir informācijas asimetrija, ierobežota racionalitāte un oportūnisms. Informācijas asimetrija nozīmē to, ka informācija ir sadalīta nevienmērīgi. Informāciju meklējot rodas izmaksas. Informācijas racionalitāte nozīmē to, ka cilvēki un firmas izvēlas ne objektīvi optimālo lēmumu, bet to kuru varēja dotajā momentā pieņemt. Tie atkal ir izdevumi – neracionāli pieņemta lēmuma dēļ. Oportūnisms ir papildus izmaksas dēļ oportūniskas uzvedības. Piemēram, ja līguma ievaros otra firma nepilda paredzētos pienākumus.
Objektīvie faktori ir specializācija un darba dalīšana, kā arī tirgus ekonomikas nenoteiktība, kā arī tirgus un ekonomikas procesu nenoteiktais raksturs un politiskās transakcijas. Specializācijas un darba dalīšana nozīmē, ka jo dziļāka specializācija, jo vairāk pastāv dažāda veida darījumi. Politiskās transakcionālās izmaksas rodas dēļ tā , ka jāveido valsts struktūras, kas nodrošinās īpašuma tiesības.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация