Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:548868
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ar šo darbu autore vēlas pateikt, ka tūrisms Latvijā ir augoša nozare, ar kuras attīstību sekmējas citu nozaru – transporta, apkalpojošās sfēra – attīstība.
Darba mērķis ir pierādīt, ka tūrisms Latvijā attīstās..
Latvijai ar tās nepārblīvēto dzīves telpu, mēreno klimatu, bagāto dabas un kultūras mantojumu, maz pārveidoto dabu, kūrortu tradīcijām ir lielas iespējas kļūt par attīstītu tūrisma zemi.
Pieaugot labklājības līmenim un interesei par citām kultūrām, latvieši sāk apceļot citas zemes.
Lai nodrošinātu ārzemju tūristus un vietējos iedzīvotājus ar informāciju par tūrisma iespējām, Latvijā darbojas tūrisma informācijas centri. Tajos var pasūtīt ceļojumus, rezervēt biļetes, iegūt dažādus materiālus un informāciju.
Lai uzzinātu cilvēku viedokli par tūrismu un Talsu rajona tūrisma informācijas centru, tika veikta aptauja, kurā piedalījās Talsu pilsētas iedzīvotāji – gan jaunieši, gan pieaugušie. Aptaujā tika vaicāts, vai cilvēki ceļo, cik bieži to dara un ar ko kopā ceļo. Vēl tika jautāts, kuras vietas Talsu rajonā aptaujātie rādītu ārzemju viesiem un kura viņi paši vēlētos apskatīties. Aptaujas pēdējie jautājumi bija par Talsu TIC – vai zina, kur centrs atrodas, cik daudzi ir to apmeklējuši, kādus pakalpojumus izmantojuši.

Savā zinātniski pētnieciskajā darbā autore pētī tūrisma attīstību Latvijā.
Šo tēmu autore izvēlējās tāpēc, ka viņu interesē tūrisms. Tūrisms ir veids, kā iepazīt jaunas vietas, iegūt jaunas zināšanas un iepazīt citu valstu kultūru un paražas. Ceļojot un izmantojot tūrisma pakalpojumus, cilvēki paplašina savus redzesloku.
Šobrīd var uzskatīt, ka tūrisms ir viena no straujāk augošajām nozarēm Latvijā.1 Ārzemnieki vēlas iepazīt un savām acīm redzēt, kā īsti mazā Latvija izskatās un ar ko tā ir ievērojama.
Latvijai ar tās nepārblīvēto dzīves telpu, mēreno klimatu, bagāto dabas un kultūras mantojumu, maz pārveidoto dabu, kūrortu tradīcijām ir lielas iespējas kļūt par attīstītu tūrisma zemi. Kopš 1997. gada Latvija ir iesaistījusies neformālajā “Zilo karogu”2 kustībā - Zilais karogs 2001. gadā piešķirts Majoru, Ventspils un Liepājas pludmalēm. Valstī turpinās lauku tūrisma attīstība, kam, sākot ar 2002. gadu, iespējams piesaistīt papildu līdzekļus no ES SAPARD3 programmas. Īpaši nozīmīga ir arī ekotūrisma attīstība un tūrisma attīstība piekrastes un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās.4
Tūrisma veicināšanai un tūristu informēšanai Latvijā darbojas TIC – tūrisma informācijas centri.
Latvijai ir lielas izredzes un iespējas uzņemt lielāku tūristu skaitu – valsts reklāmas, apskates objekti, valsts vēsture – tas viss liek ārzemniekiem interesēties par Latviju.
1937. gadā Nāciju Līga1 ieteica definēt „tūristu” kā personu, kas vismaz 24 stundas ceļo pa valsti, kura nav viņa pastāvīgā dzīvesvieta. Tas tika veikts, lai definīcijā iekļautu personas, kas ceļo prieka, ģimenes vai veselības dēļ, personas, kas brauc uz sanāksmēm vai citu darījumu dēļ, un personas, kas apciemo valsti kruīzā ar kuģi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация