Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:344343
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads. Ūdeņradi 1766. gadā atklāja H. Kavendišs (1731 - 1810). Tomēr jau 1671. gadā, ilgi pirms Kavendiša atklājuma, angļu dabaspētnieks R. Boils (1627 - 1691) ir aprakstījis vieglu, degošu tvaiku rašanos, ja uz atšķaidītu sērskābi iedarbojas ar pulverveida dzelzi. Iespējams, ka tieši viņš ir pirmais zinātnieks, kurš ir ieguvis ūdeņradi. Taču tikai Kavendišs šo “degošo gaisu” izdalīja iespējami tīrākā veidā, izpētīja un aprakstīja tā īpašības. Elementa nosaukumu 1783. gadā ieteica franču ķīmiķis A. L. Lavuazjē (1743 - 1794) nosaucot to par Hydrogen, t. i. “ūdeni veidojošo”.
Izplatība dabā. Ūdeņradis ir visizplatītākais ķīmiskais elements Visumā, kā arī viens no visizplatītākajiem ķīmiskajiem elementiem Zemes garozā. Aprēķini rāda, ka katrs sestais atoms Zemes garozā (ieskaitot atmosfēru un hidrosfēru) pieder ūdeņradim, bet tā klarks ir ~1,02 %.
Zemes garozā ūdeņradis atrodas gan cietā fāzē dažādu minerālu sastāvā, gan šķidrā fāzē ūdens sastāvā Pasaules okeānā, gan arī gāzveida fāzē atmosfērā savienojumu (H2O, NH3 u.c.) un vienkāršas vielas formā. Savienojumu veidā tas ir arī visās dzīvības formās.
Brīvā veidā ūdeņradis atmosfērā ir sastopams tikai kā zīmes (510-5 tilpuma %). Tā relatīvā koncentrācija atmosfērā palielinās, palielinoties augstumam, un ~100 km augstumā ļoti plānā atmosfēras kārtiņa praktiski sastāv tikai no ūdeņraža.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1161796
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация