Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:296863
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.08.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Uzņēmējdarbības veidi    8
1.1.  Individuālais komersants    10
1.2.  Komercsabiedrība – kapitālsabiedrības    11
1.2.1.  Sabiedrības ar ierobežotu atbildību    13
1.2.2.  Akciju sabiedrība    19
1.3.  Personālsabiedrības    27
1.3.1.  Pilnsabiedrība    28
1.3.2.  Komanditsabiedrība    30
2.  Uzņēmējdarbības struktūras uzbūve    33
2.1.  Uzņēmuma mērķu raksturlielumi    36
2.2.  Uzņēmuma darbības sfēras ideja un motivācija    38
2.3.  Uzņēmuma ražošanas līdzekļi    40
2.4.  Uzņēmuma darbības kvalitātes novērtēšanas kritēriji    42
3.  Uzņēmējdarbības uzsākšanu ietekmējošie faktori    44
4.  Ar globalizāciju saistītas tendences uzņēmējdarbības attīstībā    47
  Secinājumi un priekšlikumi    51
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    53
Фрагмент работы

IEVADS
Jebkuras uzņēmējdarbības (saimnieciskās darbības) pamatcēlonis ir cilvēku nepieciešamības un to apmierināšana. Uzņēmējdarbība ir ne tikai daudzu cilvēku nodarbošanās un ienākumu avots, bet arī dzīvesveids. Sākt uzņēmējdarbību nav viegli. Lai gūtu sekmes uzņēmējdarbībā, ir jāpārzina vispārējie saimnieciskie principi un uzņēmējdarbības vide, savas uzņēmējdarbības tiesiskā bāze - tiesības, pienākumi, atbildības apjoms, labi jāapgūst izraudzītās uzņēmējdarbības sfēras specifika.
Uzņēmējdarbība – tā ir ilgstoša vai sistemātiska, pašiniciatīvas ierosināta saimnieciska darbošanās un kapitāla ieguldīšana, kas vērsta uz preču ražošanu, pārdošanu vai pakalpojumu sniegšanu, lai gūtu peļņu. Lai izprastu uzņēmējdarbības būtību ir jāizprot atšķirība starp trim jēdzieniem: uzņēmējdarbība, komercdarbība un saimnieciskā darbība. Uzņēmējdarbība un komercdarbība nav sinonīmi. Uzņēmējdarbība ir plašāks jēdziens par komercdarbību un komercdarbība ietilpst uzņēmējdarbībā. Uzņēmējdarbībā dominē citi pamatlīdzekļi un cita infrastruktūra nekā komercdarbībā. Uzņēmējdarbības būtība izpaužas tādējādi, ka uzņēmējs organizē un apvieno visus nepieciešamos ražošanas faktorus (zemi, darbu, kapitālu), uzņemas saimnieciskās darbības risku ar nolūku gūt peļņu. Uzņēmējdarbības attīstība stipri ietekmē arī kopējo valsts ekonomisko izaugsmi. Valsts uzdevums ir uzlabot un attīstīt uzņēmējdarbības vidi, novērst uzņēmējdarbības šķēršļus, veidot uzņēmējdarbībai labvēlīgu nodokļu sistēmu. Uzņēmējdarbībai ir jābūt tādai, lai veicinātu, nevis bremzētu to attīstību, tāpēc uzņēmējdarbības vides uzlabošana ir viens no galvenajiem valsts uzdevumiem. Sekmējot finanšu sistēmas stabilitāti un efektivitāti, tiks attīstīti mazie un vidējie uzņēmumi, kas ir tirgus ekonomikas svarīgākie elementi un veido lielu tautsaimniecības daļu, veicinot ekonomisko un sociālo stabilitāti. Pirms uzņēmējdarbības uzsākšanas nākamajam uzņēmējam ir jāizlemj, kāda tipa uzņēmums viņam būs vispiemērotākais. Šī izvēle ir atkarīga no vairākiem faktoriem: pieejamiem resursiem, uzņēmējdarbības veida, dibinātāju skaita, esošās likumdošanas un citiem faktoriem.
XX gs. deviņdesmito gadu sākumā Latvijā sākās pāreja uz tirgus ekonomiku. Tika pieņemts likums „Par uzņēmējdarbību”, kurš noteica galvenos uzņēmējdarbības principus un
uzņēmējdarbības formas. 1995. un 1996. gadā īpaši svarīgs kļuva jautājums par Eiropas Savienības (ES) tiesību normu ieviešanu Latvijas tiesību sistēmā, tas bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ Tieslietu ministrija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju izveidoja jaunu darba grupu Komerclikuma izstrādei. 2002. gada 1.janvārī spēkā stājās Komerclikums. Komerclikums, līdz ar citiem likumdošanas aktiem, ir viens no galvenajiem valsts regulēšanas instrumentiem mikroekonomikas jomā, kurš iezīmēja būtiskas izmaiņas uzņēmējdarbības vidē, pirmām kārtām, samazinot uzņēmējdarbības formas no vairāk nekā desmit līdz piecām. Kopš stājies spēkā jaunais Komerclikums, ir mainījies dažu uzņēmējdarbību terminu traktējums, normatīvajos aktos nav tādu jēdzienu kā uzņēmējdarbība, toties ir jēdziens komercdarbība, tomēr neskatoties uz to, gan ikdienā, gan mācību procesos tiek izmantots termins uzņēmējdarbība, ar kuru tiek saprasta saimnieciska darbība, kuru atbilstoši LR likumdošanai veic kā fiziskas, tā juridiskas personas - uzņēmumi. Ekonomikā ar jēdzienu uzņēmums saprot organizatoriski saimniecisku vienību, kuru kā juridisku personu dibina indivīdi (fiziskas personas) vai citas juridiskas personas (komersanti), uzņēmējdarbības vai kādu citu privātu vai publisku funkciju veikšanai.
Studiju darba mērķis ir apskatīt uzņēmējdarbības veidus un to struktūras uzbūvi, novērtēt faktorus, kuri jāņem vērā uzsākot uzņēmējdarbību.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1231072
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация