Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:732554
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Uzņēmējdarbības un uzņēmēja jēdzienus mūsdienu nozīmē pirmoreiz XVIII gadsimtā lietoja angļu ekonomists Ričards Kantiljons. Viņš izteica domu, ka uzņēmējs ir cilvēks, kurš darbojas riska apstākļos. Arī citi ekonomisti vēlāk pievērsās šo jēdzienu formulējumiem.
Diemžēl jāatzīst, ka ekonomiskās zinātnes pamatlicēji jeb klasiķi ne pārāk interesējās par uzņēmēju. A.Smits veltīja uzmanību uzņēmēja raksturojumam . Uzņēmējs, pēc viņa domām, būdams kapitāla īpašnieks, konkrētas uzņēmējdarbības idejas īstenošanas un peļņas iegūšanas dēļ ir gatavs riskēt, jo kapitāla ieguldīšana vienmēr saistās ar noteiktu risku. Uzņēmējdarbības peļņa pēc A.Smita domām, ir kompensācija par šo risku. Citi zinātāji uzskata, ka uzņēmējs ir cilvēks, kas “no nekā” var radīt konkurētspējīgu uzņēmumu.
Pastāv daudz dažādu spriedumu, pieņēmumu par uzņēmējiem. Vieni uzskata, ka cilvēki, kas nodarbojas ar biznesu, ir dzimuši riskēt, viņi nebaidās uzsākt ko jaunu un pat pārdrošu, viņi ir pārliecināti par sevi, zina, ko grib sasniegt, un to arī sasniedz, sevišķi nepiepūloties. Protams, jebkura biznesā ir risks, tomēr īsti uzņēmēji nav spēlmaņi, kas atkarīgi no veiksmes. Tieši otrādi – veiksmīgi uzņēmēji dara visu, lai samazinātu risku, kas saistīts ar uzņēmuma izveidošanu, darbu. Viņi patstāvīgi analizē, vērtē, mācās, plāno, organizē savu darbību, personālu un resursus, kas nepieciešami, lai gūtu panākumus.
Viņi samazina risku, nosakot saprātīgus un, galvenais, sasniedzamus mērķus – un tad cītīgi strādā, lai tos sasniegtu. Veiksmīgs uzņēmuma īpašnieks strādā daudz un saprātīgi.
Par spīti uzskatam, ka veiksmīga biznesa uzsākšanai ir nepieciešama pamatīga formālā izglītība vai iepriekšēja vadības pieredze, tas ne vienmēr tā ir. Daudz biznesa cilvēki, kuriem nebija ne attiecīgās izglītības, ne iepriekšējas vadības pieredze, taču viņiem bija galvenais – vēlēšanās pašiem strādāt, veidot komandu, ar kuru strādāt, uzņēmība, neatlaidība, spēja koncentrēties grūtību un neveiksmju priekšā, to pārvarēšanā, optimisms, ticība savam darbam, vēlēšanās mācīties un pilnveidot sevi kā vadītāju, apgūt praktiskā darba iemaņas, kas nepieciešamas, lai biznesā gūtu panākumus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1215614
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация