Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:395716
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Uzņēmuma apraksts    4
1.1  Uzņēmuma raksturojums    4
1.2  Uzņēmuma piedāvātie pakalpojumi    5
1.3  Biznesa filozofija    5
  Debitori    8
  Debitoru analīze    10
  Secinājumi un priekšlikumi    16
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    17
  Pielikumi    18
Фрагмент работы

Lattelecom, līdzīgi kā citu uzņēmumu, darbības rādītājus būtiski ietekmēja inflācija – darbaspēka, komunālo pakalpojumu un energoresursu cenu kāpums, kas īpaši attiecas uz koncerna peļņu. Savukārt, 2008. gada otro pusi būtiski ietekmēja ekonomiskās attīstības lejupslīde Latvijā.
Debitoru parādi ir finanšu subjektu aktīvu svarīga daļa. Veicot komercdarbību, īpašuma aprites dalībnieki domā, ka saimniecisko operāciju veikšanas laikā viņi ne tikai atgūs ieguldītos līdzekļus, bet arī saņems ienākumu. Tomēr reālajā praksē bieži vien rodas situācijas, kad kādu iemeslu dēļ uzņēmums nevar piedzīt parādus no pircējiem. Rezultātā pieaugošā debitoru parādu summa, kas ir apgrozāmo līdzekļu daļa, pasliktina uzņēmuma finansiālo stāvokli un samazina tā ienākumu. Tieši tādēļ pašlaik viena no svarīgākajām problēmām, kuras risināšana var veicināt saimniecisko subjektu finansiālā stāvokļa uzlabošanos, ir debitoru parādu pārvaldīšana.
Preču un pakalpojumu pārdošana ar pēcapmaksu ir svarīga katram uzņēmumam. Katram uzņēmējam ir jārēķinās ar to, ka, iespējams, klients kavēs rēķinu apmaksu, bet var pat gadīties, ka klients nesamaksās vispār. Uzņēmēji atrodas starp divām ultimatīvām prasībām - ir jāpārdod uz kredīta, jo citādi klienti var aiziet pie konkurenta, bet tajā pašā laikā - pārdošana uz kredīta ir saistīta ar zaudējumiem, kurus rada maksājumu kavējumi un bezcerīgie parādi. Lieli debitoru parādi var traucēt, vai pat pilnīgi sagraut uzņēmuma finanses. Lai uzņēmums veiksmīgi varētu pārvaldīt debitorus ir jāizveido laba debitoru politika un jāveic debitoru parādu analīze. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация