Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:225019
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Uzņēmuma ienākuma nodokļa maksātāji    4
  Rezidenta nodokļa apliekamais objekts, likme    6
  Nerezidenta nodokļa apliekamais objekts, likme    7
  Taksācijas periods    10
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы


Uzņēmuma ienākuma nodoklis ir vissvarīgākais nodoklis uzņēmējdarbībā, kas ietekmē būtiski uzņēmuma peļņu, jo pēc visu izdevumu atskaitīšanas tiek atvilkts uzņēmuma ienākuma nodoklis, kas samazina uzņēmuma peļņu.
Tieši tāpēc es izvēlējos šo tēmu raksturot uzņēmuma ienākuma nodokli. Pēc manām domām, katram uzņēmējam ir jāzina, ko šis nodoklis no sevis izsaka, kādi ir uzņēmuma ienākuma nodokļa maksātāji, un kās tiek aplikts ar šo nodokli, kā arī kāds ir šim nodoklim taksācijas periods. Tieši tādus pašus mērķus es arī izvirzīju savam studiju darbam.

Uzņēmuma ienākuma nodokļa maksātāji.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāji ir iekšzemes uzņēmumi, kas veic uzņēmējdarbību, sabiedriskās un reliģiskās organizācijas un no valsts budžeta vai pašvaldību budžetiem finansētas institūcijas, kuras gūst ienākumus no saimnieciskās darbības. Lai kļūtu par šī nodokļa maksātāju, jāveic uzņēmējdarbība. Kamēr uzņēmējdarbība nav uzsākta, reģistrēts uzņēmums neiegūst uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāja statusu.
Atbilstoši šai normai sabiedriskās organizācijas ir uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājas. Tomēr, ņemot vērā likumu “Par sabiedriskajām organizācijām”, sabiedriskā organizācija un sabiedrisko organizāciju apvienība ir bezpeļņas organizācija, un tās saimnieciskās darbības rezultātā gūtie ienākumi, kā arī citi minētajā likumā atļautie ienākumi izlietojami šīs sabiedriskās organizācijas vai sabiedrisko organizāciju apvienības statūtos paredzētajiem mērķiem, un tos nedrīkst sadalīt sabiedriskās organizācijas vai sabiedrisko organizāciju apvienības biedriem. Ienākumu pārsniegumu pār izdevumiem ieskaita rezerves fondā, kas pāriet uz nākamo saimniecisko gadu, to neapliek ar ienākuma nodokli.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация