Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:204389
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Nodokļu veidi un to raksturojums    4
1.1.  Uzņēmuma ienākuma nodoklis    4
1.2.  Nekustāmā īpašuma nodoklis    5
1.3.  Dabas resursu nodoklis    6
1.4.  Statistikas dati    7
2.  Nodokļu aprēķins    9
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Par nodokļu maksāšanu vai nemaksāšanu cilvēki ir domājuši jau sen – valdnieki par to, kādus nodokļus uzlikt, pavalstnieki, kā no tiem izvairīties. Nav pārsteidzoši, ka šī problēma ir pastāvējusi jau pirms mūsu ēras.
Nodokļiem ir tiešs sakars ar valsts ekonomiku, tās attīstības augšupeju. Nodokļu sistēma nedrīkst traucēt resursu efektīvu sadalīšanu valsts ekonomikā. Tai jābūt viegli un lēti pārvaldāmai (mazāk izmaksu nodokļu iekasēšanā), sistēmai jābūt elastīgai, tai ātri jāreaģē uz ekonomisko apstākļu izmaiņām, kā arī tai jābūt godīgai (objektīvai) attiecībā pret nodokļu maksātājiem. Konkrēto nodokli uzliek saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem. Nodokļiem ir jābūt optimāliem, lai nodokļu sistēma varētu attīstīties un pilnvērtīgi nodrošināt savu funkcionalitāti. Lielu nozīmi valstij nodokļi devuši visā tās pastāvēšanas laika posmā – plānojot un veidojot budžetu, attīstot valsts ekonomiku, iedzīvotāju dzīves līmeni, regulējot cenas, salīdzinot nodokļu ieņēmumus ar iepriekšējiem gadiem, laika periodiem.
Sabalansēta nodokļu sistēma valstij nodrošina vislielākos ieņēmumus. Ar ieņēmumiem no nodokļiem tiek uzturēts valsts pārvaldes aparāts (Saeima, ministrijas), nodrošināta valsts aizsardzība, medicīniskā aprūpe, bezmaksas vidējā izglītība un citas ne mazāk svarīgas jomas. Katrs nodoklis ir paredzēts noteiktam mērķim. Nodokļu pastāvēšana ir saistīta ar valsts pastāvēšanu. Nodokļu politika raksturo valsti kopumā. Pēc tās ārvalstu kompānijas analizē valsts ekonomisko stāvokli un investīciju drošumu.
Kontroldarba darba mērķis ir ar dotā uzdevuma palīdzību iepazīties ar uzņēmuma ienākuma nodokļa aprēķināšanas principiem. Pamatojoties uz LR likumdošanas prasībām un dotā uzdevuma nosacījumiem, aprēķināt tā uzņēmuma ienākuma nodokli, kā arī noteikt uzņēmuma gūto peļņas apjomu. Darba nobeigumā veikt secinājumus par doto tēmu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1116120
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация