Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:383358
 
Оценка:
Опубликованно: 24.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Finanšu analīzes rādītāji    4
1.1.  Ekonomiskās analīzes būtība un metodes    4
1.2.  Uzņēmuma saimnieciskās darbības rādītāji, to analīze    7
1.3.  Uzņēmuma līdzekļu izmantošanas rādītāji    10
1.4.  Uzņēmuma finansiālā stāvokļa rādītāji    12
2.  Uzņēmuma SIA “LOKS” gada pārskata analīze    16
2.1.  Rentabilitāte    16
2.2.  Uzņēmuma līdzekļu izmantošanas rādītāji    18
2.3.  Uzņēmuma finansiāla stāvokļa rādītāji    20
2.4.  Likviditātes rādītāji    22
  Nobeigums    23
  Bibliogrāfiskais saraksts    24
  Pielikums    25
Фрагмент работы

Šīs kursa darbs ir veltīts uzņēmuma finansiāla stāvokļa analīzei. Analīzes prasme un saprošana palīdzēs nākotnē vadīt uzņēmumu un pakāpeniski labot stāvokļi. Finanšu pārskata sagatavošanas pamatnostādnes nosaka, ka: Finanšu pārskats ir uzņēmuma finansiālā stāvokļa un veikto darījumu strukturēts attēlojums. Finanšu pārskatu sastāda tā, lai nodrošinātu finanšu pārskata lietotājiem tādu informāciju par uzņēmuma finansiālo stāvokli, darbības rezultātiem un naudas plūsmu, kas ir noderīga saimnieciska rakstura lēmumu pieņemšanā. Tajā sniedz informāciju par uzņēmumā: aktīviem, saistībām, pašu kapitālu, ienākumiem un izdevumiem, naudas plūsmu. Finanšu pārskatā jāietver kvalitatīva informācija. Finanšu pārskata kvalitātes pazīmes ir saprotamība, atbilstība, ticamība un salīdzināmība.
Finanšu analīze ļauj izprast uzņēmuma finanšu plūsmu un racionālu resursu sadali. Tās mērķis ir iegūt svarīgākos rādītājus, kuri sniegs uzņēmuma esošā un gaidāmā finansiālā stāvokļa precīzu un objektīvu ainu. Finansiālais stāvoklis ir daudzpusīgs jēdziens, kas tiek raksturots ar dažādiem rādītājiem, kuri atspoguļo gan līdzekļu stāvokli, gan maksātspēju, gan uzņēmuma spēju pildīt saistības. Analīzi izmanto kā uzņēmuma vadība, tā arī potenciālie investori un kreditori, tādējādi mazinot risku, kas izriet no instinktīvas lēmumu pieņemšanas.
Kursa darba uzdevumi ir izanalizēt noteikta uzņēmuma gada pārskatu un noteikt piemeroros finanšu vadīšanas problēnu risinājumus.
Datiem, ko izmanto, analizējot uzņēmuma finansiālo stāvokli, ir jābūt salīdzināmiem. To var nodrošināt ar uzskaites sistēmu, kas netiek periodiski mainīta. Ļoti rēti var savstarpēji salīdzināt vairākus uzņēmumus, jo publiski pieejamie dati ir nesalīdzināmi tieši atšķirīgo uzskaites sistēmu dēļ. Ideāli, ja finanšu analīze uzņēmumā tiek veikta regulāri. Tas palīdz novērtēt uzņēmuma spēju sasniegt tā noteiktos stratēģiskos mērķus. Uzņēmuma vadības grupai, kurā ietilpst arī struktūrvienību vadītāji, finanšu analīzes dati ir regulāri jāizskata un jāanalizē, lai objektīvi novērtētu sava uzņēmuma darbību konkrētā laika periodā un salīdzinātu to ar iepriekšējiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация