Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:175249
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Īss uzņēmuma apraksts    4
2.  SIA „MicroDot” ārējās vides analīze    5
2.1.  Tieši ietekmējošā ārējā vide    5
2.1.1.  Patērētāji    5
2.1.2.  Konkurenti    6
2.1.3.  Piegādātāji    9
2.1.4.  Likumdošana un valsts regulēšana    9
2.1.5.  Sabiedriskās organizācijas    10
2.2.  Netieši ietekmējošā ārējā vide    10
2.2.1.  Valsts ekonomiskais stāvoklis    10
2.2.2.  Sociālkultūras attiecības    13
2.2.3.  Valsts politika    14
2.2.4.  Zinātnes un tehnikas attīstība    15
2.2.5.  Starptautiskās attiecības    16
3.  SIA „MicroDot” iekšējās vides analīze    17
3.1.  Organizācijas mērķi    17
3.2.  Darbinieki un struktūra    17
3.3.  Darba kultūra    18
3.4.  Tehnoloģija    19
4.  Uzņēmuma situācijas (SVID analīze)    20
5.  Komunikācijas sistēmas analīze    22
6.  Plānošanas sistēmas analīze un priekšlikumu izstrādāšana    23
7.  Darbinieku motivēšanas analīze un priekšlikumu izstrādāšana    28
8.  Kontroles sistēmas analīze un priekšlikumu izstrādāšana    30
9.  Secinājumi un priekšlikumi    32
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    34
Фрагмент работы

ĪSS UZŅĒMUMA APRAKSTS

1990. gada beigās Sakaru ministrija nolēma izdot laikrakstu, lai ar tā starpniecību informētu sabiedrību par sakaru nozarē notiekošo. Un tā 1991. gada janvārī, barikāžu laikā, pēc 51 gada pārtraukuma Latvijas sakarnieku saimei atkal bija savs izdevums - neliela, 16 lappušu avīzīte “Sakaru Vēstis”. Līdz 1994. gada maijam “Sakaru Vēstis” dzīvo, raksta, cenšas risināt problēmas, meklēt atbildes uz dažādiem jautājumiem. Taču pēc Sakaru ministrijas likvidēšanas un lielām izmaiņām nozares vadošajos uzņēmumos avīzi slēdza. Tas stimulēja avīzes “Sakaru Vēstis” radošo komandu meklēt citus ceļus. Tāpēc tika nodibināta firma SIA “MicroDot”, kuras galvenais uzdevums bija izdot un izplatīt žurnālu par modernām komunikācijām. Toreiz tā nosaukums bija tāds pats kā avīzei - “Sakaru Vēstis”. Žurnāls iznāca reizi ceturksnī un atspoguļoja galvenokārt sakaru nozares notikumus. “Sakaru Vēstis” Latvijā tā arī nekļuva populārs, to pazina galvenokārt tikai sakarnieki. Pusotra gada laikā sakaru un informatizācijas tehnoloģiju nozare strauji attīstījās un reorganizējās, radās jaunas firmas, daudziem sakarniekiem un speciālistiem, kas pirms tam piedalījās sakaru aparatūras ražošanā un apkalpošanā, pārejot strādāt privātajās firmās, bija jāapgūst daudz kas jauns. Tāpēc varētu teikt, ka nozares darbinieku intereses strauji paplašinājās. Žurnāla veidotāji saprata, ka viņu izdevums vairs īsti neatbilst tā laika prasībām un, lai piesaistītu jaunus lasītājus, nolēma izdot modificētu izdevumu ar jaunu, vairāk aptverošu nosaukumu, modernu dizainu, jaunām tematiskajām nodaļām. Un tā kopš 1996. gada pavasara četras reizes gadā iznāk žurnāls “Sakaru Pasaule” –žurnāls par modernām telekomunikācijām.
Žurnāla „Sakaru Pasaule” pamatuzdevums ir izglītot sabiedrību, sagatavot to nākotnes tehnoloģijām, jo bez tām nav iedomājama darījumu pasaule un arī mūsu ikdienas dzīve. Tādējādi „Sakaru Pasaules” lasītāji iegūst informāciju ne tikai par jaunākajām tehnoloģijām un aparatūru, bet arī prasmi pareizi izmantot to savā un sabiedrības labā, likt lietā nozares attīstības prognozes, paplašinot gan personisko, gan profesionālo apvārsni.
Produkta (žurnāla) ienesīgums ir minimāls. Latvijā izdot specializētos žurnālus ir ļoti grūti, jo Latvija ir maza valsts, līdz ar to arī mazāks mērķauditorijas skaits, jo ne visi Latvijas iedzīvotāji interesējas par konkrēto nozari. Žurnāls “Sakaru Pasaule” raksta par IT&T tehnoloģiju nozari. Žurnāls ir profesionāls, līdz ar to arī to lasa tikai speciālisti un cilvēki, kas interesējas par šo nozari profesionālā līmenī. Ja žurnāls būtu paredzēts plašākai auditorijai, t.i. žurnāla tematika būtu saprotama jebkuram lasītājam un tas būtu vairāk izklaidējošs, nekā izglītojošs, tad uzņēmums vairs nepildītu savu misiju, līdz ar to arī zaudētu savu reputāciju pastāvīgo lasītāju acīs. Tādējādi var apgalvot, ka pildot savu misiju, uzņēmumam ir ļoti grūti gūt peļņu.
2. SIA „MICRODOT” ĀRĒJĀS VIDES ANALĪZE


Organizācijas ārējā vide ir tie organizācijas funkcionēšanas nosacījumi un faktori, kas izveidojas samērā neatkarīgi no tās vadīšanas sistēmas un var tieši vai netieši ietekmēt organizācijas darbību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1156914
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация