Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:106740
 
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Valoda ir skaņās ietvertu vārdu un teikumu kopums, ar kuru mēs savas domas, jūtas, centienus, tas ir ,visu savu garīgo dzīvi ,varam apzinīgi darīt pieejamu un saprotamu citiem.
Valoda ir viena no svarīgākajām cilvēces un nācijas pazīmēm, sazināšanās ietekmēšanas, domāšanas, cilvēku apziņas izpausmes, kultūras un izzināšanas līdzeklis.
Domāšana ir psihisks process, ar kura palīdzību cilvēks atspoguļo īstenības priekšmetu un parādību būtiskās pazīmes, atklāj daudzveidīgos šo priekšmetu un parādību sakarus.
Domāšana ir individuāls process, kas risinās katra cilvēka apziņā. Domas izsaka ar valodu, un pati domāšana notiek ar valodas palīdzību. Valoda ir mūsu domu veidošanas līdzeklis.
Apzinīga, loģiska domāšana iespējama tikai ar valodas palīdzību. Loģiskā domāšana kā ar valodas vārdiem saistīta parādība piemīt tikai cilvēkiem, un tikai cilvēks ir apveltīts ar apzinīgu, artikulētu valodu. Valoda kā sazināšanās līdzeklis ir kolektīva parādība un to lieto domāšanas procesos. Sabiedrība nevar pastāvēt un attīstīties bez valodas, bez sazināšanās, bez domu pārmaiņas. Valodas sabiedrības funkcija ir būt par cilvēku savstarpējās sazināšanās, domu apmaiņās un saprašanās līdzekli. Valoda, kura beigusi būt par sazināšanās līdzekli, nevar attīstīties. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация