Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:360898
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Referāta tēma ir “Valsts kontroles loma un kompetence”. Darba mērķis ir noskaidrot, kādas ir Valsts kontroles kompetencē ietilpstošās funkcijas un loma, piedaloties valsts varas un valsts pārvaldes realizācijā. Lai mērķi sasniegtu, tika izvirzīti sekojoši uzdevumi: izpētīt normatīvos aktus, dažādas publikācijas un literatūru, kas saistīta ar Valsts kontroli, lai noskaidrotu tās galvenos darbības virzienus un kompetenci. Kā galvenais literatūras avots referātā izmantots likums “Par Valsts kontroli”.
1993.gada 28.oktobrī Saeima pieņēma likumu "Par 1923.gada 2. augusta likuma "Par Valsts kontroli" atjaunošanu". Saskaņā ar šo likumu un tā vēlākajiem grozījumiem, Valsts kontrole ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas revidē valsts un pašvaldību mantas stāvokli un rīcību ar to. Tas noteikts arī Latvijas Republikas Satversmes 87.pantā. Valsts kontrole ir viena no sešām konstitucionālajām valsts varas iestādēm Latvijā. Valsts kontroles uzdevums ir uzraudzīt, lai valsts un pašvaldību pamatbudžeta un speciālā budžeta līdzekļu iekasēšana un to izlietošana, kā arī rīcība ar valsts un pašvaldību mantu būtu likumīga, lietderīga un pareiza. Valsts kontroli vada valsts kontrolieris, kuru ievēl Saeima uz septiņiem gadiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация