Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:633822
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēdisma mitologija kopumā izveidojās 2. gt. beigās – 1. gt. sākumā p.m.ē. ZR Indijā āriešu cilšu vidū. Tai bija raksturīgs politeisms (daudzdievība). Vēdisma mitoloģija nevis pārveidojās hindu mitoloģijā, bet zināmā mērā sadzīvoja ar hinduismu, saglabājot savas pozīcijas vairākos rituālos un gūstot atbalstu konkrētos tekstos, kas tikuši un joprojām tiek uzskatīti par svētiem (Rigvēda, Jadžurvēda u.c.). Svarīgi ir tas, ka daudzas senās vēdisma mitoloģijas iezīmes visvairāk saglabājušās nevis āriešu apdzīvoto apgabalu ziemeļos, bet gan dravīdu apdzīvoto apgabalu dienvidos.
Vēdismā dievu ir ļoti daudz. Vienā tekstā tiek minēti 33 (3*11), citā minēti 3339, to skaitā dievi (gaismas dievības) un asuri (dievišķās varas nesēji). Galvenais bija tas dievs, pie kra vērsās.

Agni – (senind. Agni „uguns”), senindiešu mitloģijā vienā no ietekmīgākajām vēdisma perioda dievībām, vēdisma mitologijā – uguns, upuruguns, pavarda dievs. Agni, ja neņem vērā Indru, ir veltīts visvairāk himnu Rigvēdā. Agni svarīgākā nozīme ir senindiešu rituālistiskā, kur viņš personificē svētuguni un ir galvenais dievs citu pie zemes sfēras piederošo dievību starpā. Agni izcelšanās dažādos avotos pierakstīta dažādi: viņu dēvē par Djausa un Prithivī (personificētu debesu un zemes) dēlu, nosaocot par Abhimāni, tāpat arī purānisma tradīcijās, kura tas dēvēts par Brahmas vecāko dēlu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация