Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:184857
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.10.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ventspils ir Latvijas sestā lielākā pilsēta. Pilsētas teritorija ir 5536,7 ha, no tiem vairāk par 30% aizņem meži un parki. Tā atrodas Latvijas ziemeļrietumos pie Ventas ietekas Baltijas jūrā, 189 km no valsts galvaspilsētas Rīgas. Ventspils pašlaik ir lielākais politiskais, administratīvais, saimnieciskais un kultūras centrs Ziemeļkurzemē. Ventspils ir ne tikai patstāvīga teritorija, kuru pārvalda pilsētas dome, bet arī Ventspils rajona administratīvais un apkalpes centrs, kas uzliek papildus slodzi pilsētas sociālajai infrastruktūrai.
Ventspils ģeoloģiskā uzbūve un hidroloģiskie apstākļi nav īpaši labvēlīgi dažādu rūpniecības un sadzīves objektu būvniecībai ne pilsētas teritorijā, ne arī tās tuvākajā apkārtnē.
Pateicoties savam ģeogrāfiskajam stāvoklim, labvēlīgajiem dabas apstākļiem un resursiem, Ventspils pilsēta Latvijā izveidojusies kā transporta un tranzīta , kā arī jūras zvejniecības un kokapstrādes centrs. Tieši 20. gadsimta otrajā pusē Ventspils ir izveidojusies par lielāko valsts ārējā transporta mezglu, kas vienīgais Latvijā ir apgādāts ar augsti attīstītu transporta infrastruktūru, jo to apkalpo dzelzceļš, jūras transports, autotransports un cauruļvadu transports, moderni kravu termināli, jēlnaftas, naftas un ķīmisko produktu, beramo un ģenerālkravu pārkraušanai. Pašreiz caur Ventspils brīvostas termināliem tiek pārkrauti 75% no Latvijas kopējās tranzīta kravu plūsmas, kas ir aptuveni 34. – 37 milj. Tonnu kravu gadā. Ventspils brīvosta ir ne tikai valsts lielākā osta, bet arī viena no lielākajām Baltijas jūras ostām, kas pēc kravu apgrozījuma ierindojas 20 Eiropas lielāko ostu vidū un šeit tiek sniegti pakalpojumi pasaules tirgus prasību līmenī. Ventspilī atrodas arī valsts lielākais dzelzceļa kravu pārkraušanas mezgls. 2000.gadā tajā tika apstrādātas vairāk nekā 20 milj. tonnu kravas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1122899
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация