Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:893875
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.09.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.10. MANDALA DIVIEM
Individuālo mandalu uzdevums ir radīt iekšējas harmonijas sajūtu, lai cilvēks varētu atvērties, ļaujoties skaidrībai, līdzcietībai un priekam un praksē saprotot, ka viņš ir tikai daļa no pasaules sāpes un prieka. Grupveida mandalas mērķis ir panākt, lai to pašu ar kopīgu darbu sasniedz atsevišķas personības, ka sadarbojas kā vienots veselums.
Mandala, kas paredzēta diviem, paver unikālas iespējas gan vīrietim, gan sievietei. Vīrieša un sievietes attiecībās parasti vērojamas pretrunas un pilnīga neizpratne par dzimuma un cilvēka dabu. Ja reiz pastāv karš starp dzimumiem, tātad zudusi izpratne par lietu vienotību. Vienkārša mandala, kas iesaista darbā divus pretēja dzimuma cilvēkus, var ļoti sekmīgi izskaidrot šo jautājumu. Paraugoties, vai divi var dzīvot pilnīgā harmonijā. Īpaša uzmanība jāpievērš šā procesa saturam: kurš ko ierosina, kurš ko dara un kādā veidā, vai vienam katrā ziņā jāplāno, bet otram- viss ir jāizpilda? Kāda tipa krāsas un formas katram jāizmanto, un vai vajadzētu šīs formas un krāsas harmonizēt.
Harmonizācija nenozīmē, ka jāzaudē personiskā unikalitāte: sievietes joprojām paliek sievietes, bet vīrieši paliek vīrieši, es esmu es, tu esi tu. Pareizāk būtu teikt, ka harmonizācijas procesā individualitātes, kas kopīgi un reizē neatkarīgi viena no otra darbojas, lai radītu jaunu organiski vienotu veselumu, kopīgiem spēkiem sevi padziļina.
Ar šā vingrinājuma palīdzību pāris var novērtēt un labāk saprast, cik dziļa nozīme ir tēliem Jab- jum, kas raksturīgi tantriskajām mandalām un uzticības rituāliem. Jab-jum, kas nozīmē „mans tēvs”, ir seksuālās savienošanās akts, kas simbolizē vienotību, dievišķo atkalsaplūsmi. Tā ir gudrības un mātišķuma savienība, kas atspoguļo sirds un saprāta apvienošanos.
Šī mandala var interesēt abus dzimumus, jo neviens nav līdz galam vīrietis vai sieviete, bet ir abu apvienojums. Dievišķais Androgins ir būtne, kas spēj sevī realizēt abus dzimumus. Var uzskatīt, ka tā simbolizē vīrišķā un sievišķā elementā vienotību pārī.
Dzimumu- divu galējo, cilvēku pasaulē visspilgtāk izpausto kvalitāšu vienotība ir visu grupveida mandalu izejas punkts.
Pati mandala nespēj radīt pārus ģimenes vai grupas, bet tā var palīdzēt apvienot, nostiprināto, kas jai izveidojies.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация