Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:244437
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 33 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  SATURS    2
  IEVADS    3
1.  KAS IR ALKOHOLS.    4
2.  ALKOHOLISKIE DZĒRIENI    6
3.  ALKOHOLA IETEKME UZ ORGANISMU    8
3.1.  Alkohola ietekme uz katru no cilvēka orgāniem.    9
3.2.  Alkohola koncentrācija un alkohola līmenis asinīs    11
4.  ALKOHOLISMS    12
4.1.  Alkoholisms - ģimenes slimība    14
5.  ALKOHOLA IZRAISĪTĀS SEKAS    17
6.  STATISTIKA    21
6.1.  Mirstība no saslimšanām, kas tieši saistīta ar alkohola lietošanu    21
6.2.  Mirstība no alkohola kardiopātijas    23
7.  ALKOHOLS UN ĀRSTĒŠANAS METODES    24
  SECINĀJUMI    30
  Literatūras saraksts    31
Фрагмент работы

Studiju darbā izpētīta tēma ir “Veselību ietekmējošs faktors – alkoholisko dzērienu lietošana”. Šo tēma tika izvēlēta tāpēc, ka tā ir aktuāla mūsdienās. Ar šo problēmu var sastapties ikdienā un daudz cilvēku no tās cieš.
Pasaulē ir zināmas daudz vielu, kurām piemīt spēja izraisīt atkarību, un vien no tām ir pārmērīga alkohola lietošana. Alkohols galvenokārt ietekmē cilvēka garastāvokli, sajūtas, uztveri, intelektuālo līmeni un fizisko aktivitāti. Vairums cilvēku uzskata, ka spēs kontrolēt alkohola lietošanu pēc vajadzības un jebkurā brīdī spēs atteikties no tā. Diemžēl, lielākā daļa cilvēku nespēj to kontrolēt. Pēc īsas labsajūtas un baudas laika tas izraisa slimīgu tieksmi un nepieciešamību palielināt alkohola devu, lai panāktu iepriekšējo iedarbību. Pieraduma dēļ, alkohola lietotājs sāk labi justies tikai alkohola iedarbības stāvoklī, bet ierastā daudzuma gadījumā tā pašsajūta sāk pasliktināties. Tas veicina regulāru alkohola lietošanu. Alkohols rada psihisku atkarību – tieksmi, kas atņem cilvēkam neatkarību, nomāc tā iepriekšējās intereses, maina dzīves vērtības un uztveri.(4)
Alkohols ir otrs izplatītākais novēršamo nāvju cēlonis tūlīt aiz cigaretēm. Un alkohols rada atkarību. Daudziem cilvēkiem alkohola lietošana nozīmē patīkamu sabiedrisku aktivitāti. Bet pārāk liela dzeršana vai arī rēta dzeršana var radīt problēmas. Pat ja nelietot ļoti daudz alkohola, alkoholiskie dzērieni var izraisīt nepatīkamas sekas. Svara pieaugums - alkoholiskie dzērieni satur daudz kaloriju. Piemēram, vidēja lieluma vīna glāze baltā vīna satur 95 kalorijas (395 kj). Barības vielu deficīts - ja bieži lietot alkoholu maltītes vietā utt.
Mūsdienās, redzot plašo alkoholisko dzērienu piedāvājumu un pielietojumu, tiek aizmirsta to patiesā ietekme uz organismu. Pastāv uzskats, ka alkohols palīdz atbrīvoties no ikdienas problēmām, ļauj justies pacilātiem un jautriem, vairo drosmi un pašapziņu. Taču tās ir maldīgas izjūtas. Alkohols ir spēcīga narkotika, kas rada atkarību, īpaši, ja tas tiek lietots daudz un bieži.
Alkohola lietošana cilvēka organismā izraisa divējādas sekas.
Tūlītējas sekas, kas rodas iedzerot pirmo alkohola devu, kā pirmā reakcija ir nedabīgi pacilāts gara stāvoklis, atraisītība, vaļsirdība un dažādi citi uzvedības traucējumi.
Savukārt ilgstoša alkohola lietošana izraisa neatgriezeniskas sekas: cilvēka pilnīgu atkarību no alkohola ar personības degradāciju, daudzu orgānu un to sistēmu bojājumus.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация