Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:921193
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 29 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Savukārt pārtikas veikalu ķēde "Rimi" 2007.gada beigās veica citu konkrēti uz ēšanas paradumiem orientētu pētījumu – "Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumi: mīti un realitāte". Pētījums parādīja, ka Latvijas iedzīvotāji pēdējo piecu gadu laikā ņēmuši vērā veselīga uztura speciālistu ieteikumus, sākot ikdienā ēst vairāk dārzeņu un augļu (gandrīz puse aptaujāto), dzerot vairāk ūdens (trešdaļa aptaujāto), retāk ēdot vēlāk par septiņiem vakarā (piektdaļa aptaujāto), mazāk lietojot treknus un miltainus ēdienus (arī piektdaļa aptaujāto). Tādā veidā tas pierāda arī masu mediju lomu veselīgas ēšanas paradumu veidošanā, jo daļai Latvijas iedzīvotāju saikne ar uztura speciālistiem ir tieši pateicoties masu medijiem.
Kopumā var secināt, ka, lai arī Latvijas iedzīvotāju veselības stāvoklis lielā mērā nav ideāls un dzīvesveida paradumi ir samērā neveselīgi, vērojama pozitīva tendence šiem parametriem uzlaboties.

SECINĀJUMI
Dzīvesveids mūs padara par individualitāti. Veselīgs dzīvesveids vistiešākajā veidā atspoguļo latviešu vēlmi neveselīgus dzīves elementus līdzsvarot ar veselīgu dzīvesveidu.
Ar savu pētījumu ieguvu plašu latviešu izpratni par to, kā viņi izprot veselīgu dzīvesveidu.
Uzturs, sports, miegs, atteikšanās no neveselīgajiem elementiem, svaigs gaiss, atpūta, pozitīva domāšana latviešu izpratnē ir svarīgi veselīga dzīvesveida elementi, uz kuriem autors paskatījās no dažādu teoriju perspektīvas.
Veselīgs dzīvesveids nav nekas abstrakts vai svešs, latviešu ir erudīti informācijā par veselīgu dzīvesveidu, šīs informācija interpretēšana un izmantošana ir ļoti atkarīga no dažādiem apkārtējiem faktoriem.
Pētījuma uzdevumu izpilde ir īstenota un mērķis, noskaidrot latviešu izpratni par veselīgu dzīvesveidu, sasniegts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация