Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:415521
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Vispārīgā vide MANĀ mikrokolektīvā    3
3.  Pozitīvais un negatīvais psiholoģiskais klimats MANĀ mikrokolektīvā    5
  Iespējas virzībai pozitīvā virzienā    5
4.  Nobeigums    7
5.  Izmantotā literatūra    8
Фрагмент работы

Pārmaiņas, kas mūs skar šodien, liek mums dziļāk izprast apkārtējos cilvēkus un pasauli kopumā, rast savstarpējo saskaņu un sadarbību. Tā ir problēma ne tikai Latvijā, bet arī citās pasaules valstīs. Mūsdienu Latvija ir etniski neviendabīga valsts. Sabiedrība apvieno atšķirīgu kultūru cilvēkus, bet demokrātiskā valstī ir svarīgi, lai katram būtu iespēja iegūt informāciju, sazināties un strādāt labvēlīgā un līdztiesīgā vidē. Tradicionāli no paaudzes paaudzei tiek nodota doma, ka katrs dara savu darbu, tāpēc nav jāpievērš uzmanība tam, ko dara pārējie. Apkaunojoša un pazemojoša tiek uzskatīta padoma prasīšana citam un palīdzības lūgšana. Mūsdienās aktuāls jautājums ir iemācīties „dažādiem” dzīvot kopā un šai atšķirībai jāsniedz iespēja arī mācīties vienam no otra, jo šodienas galvenais izglītības un visas sabiedrības mērķis ir attīstīt prasmi sadzīvot, veidot sapratni ar apkārtējiem cilvēkiem, viņu vēsturi, tradīcijām un garīgo mantojumu un sekmēt sadarbības, kritiskās domāšanas un konfliktu risināšanas prasmes.
Aktuāls ir jautājums par mūžizglītību. Lai nodrošinātu mūsu dzīves vispārējo kvalitāti, iekļaušanos visās sociālās un ekonomiskās dzīves sfērās, nodrošinātu mūsu piederības sajūtu un spēju ietekmēt sabiedrību, kurā dzīvojam, mums pašiem jāplāno sava dzīve, jāmācās sekmīgi darboties dažādu kultūru, tautu un valodu daudzveidībā, jābūt spējīgiem konkurēt darba tirgū un jānodrošina sava gatavība pielāgoties mainīgajiem politiskajiem un ekonomiskajiem apstākļiem.
Šobrīd izveidojušies apstākļi piedāvā neizmērojamu situāciju daudzveidību, kurā jāmācās izprast sevi, apkārtējo pasauli un savu vietu nemitīgi mainīgajā vidē. Tādēļ arī mūsu vajadzības pēc zināšanu un pieredzes apguves ir palielinājušās un esam apjautuši vajadzību nemitīgi un nepārtraukti pilnveidoties, izglītoties visa mūžā garumā.
Kā minēts Eiropas Komisijas paziņojumā „Eiropas mūžizglītības vides izveidošana”, mūžizglītība tā ir visas dzīves laikā notiekošā zināšanu apguve, ar mērķi uzlabot zināšanas, prasmi un kompetenci personīgā, pilsoniskā, sabiedriskā un/vai ar darbu saistītā perspektīvā. [2, 40.lpp.]…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация