Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:787819
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Agresīvs vides ķīmiskais piesārņojums un aizsardzība pret to

ĶĪMISKAIS PERĒKLIS - teritorija ar noteiktām vai precīzi nenosakāmām robežām, kurā vērojama agresīvu ķīmisko vielu izplūde, radot vidē paaugstinātu, bīstamu, toksisku koncentrāciju, kas spēj apdraudēt cilvēka veselību un izraisīt negatīvu ietekmi uz pašu apkārtējo vidi.
Atkarībā no piesārņojuma pakāpes, to mēdz iedalīt zonās. Saindēšanās apdraud vai skar daudzus cilvēkus vienlaicīgi. Piesārņota var būt augsne, tekošie gruntsūdeņi, gaiss. Perēklis var augt saistībā ar ūdeņu dabisko (vai izraisītu) kustību, vēja virzienu. Perēkli izpēta civilās aizsardzības formējumi, tā robežas apzīmē un, ja nepieciešams, to arī apsargā. Cietušos un indīgu ķīmisko vielu apdraudētos iedzīvotājus evakuē no ĀS skārtās teritorijas. Evakuāciju organizē civilās aizsardzības dienesti, bet realizē pašvaldības. Lai likvidētu ķīmisko perēkli, tajā dodas pašvaldību pakļautībā esoši, atbilstošai rīcībai apmācīti, glābšanas vienību pārstāvji aizsargtērpos un gāzmaskās, kuru filtrējošās kārbas spējīgas pasargāt cilvēka elpošanas ceļus pret konkrētu gaisā izplūdušo ķīmisko vielu - indi. Visiem, kas iziet no perēkļa, uz tā robežas veic degazāciju, tas ir, atindēšanu. DEGAZĀCIJAS veikšanā ietilpst - spectērpa notīrīšana ar vielu, kas ķīmiski neitralizē indi, mazgāšanās dušā, apģērba nomainīšana. Kā to realizēt katrā konkrētajā gadījumā, pateiks glābšanas darbu vadība. Glābšanas darbus veic atbilstoši to vadītāju rīkojumiem.
Ķīmisko perēkli iespējams radīt kaujas darbības apstākļos, lai iznīcinātu pretinieku, vai arī paralizētu tā kaujinieku spējas cīnīties. Pretinieka personālsastāvam rada galvas smadzeņu intoksikāciju (saindēšanos), rezultātā rodas nespēja veikt apzinātu fizisku un garīgu darbu. Šādu ietekmi uz cilvēka rīcību spēj izraisīt ķīmiskās kaujas vielas, piemēram, BZ, CS, LSD u.c.
Objektu daudzums Latvijā ar paaugstinātu risku līdz 1991.gadam. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1208656
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация