Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:579714
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pēdējā desmitgadē pasaulē tiek pastiprināti pētīta un uzsvērta vides loma cilvēku izglītībā. Vides izglītību var skatīt no trim aspektiem.
Izglītība par vidi sniedz nepieciešamās zināšanas un veido izpratni par procesiem dabas un sociālekonomiskajā vidē, uzsverot lietu un parādību savstarpējo saistību un mijiedarbību.
Izglītība vidē ir pati pieeja mācībām un mācīšanai. Tas nozīmē, ka mācīb līdzelis ir pati vide, kas dod tiešu nepastarpinātu pieredzi par apkārtējo pasauli un sevi tajā. Pozitīvai emocionālai pieredzei vidē ir nozīmīga loma, lai rosinātu skolēnus uz videi labvēlīgu rīcību. Tā ir iespēja attīstīt skolēnu prasmes risināt problēmas un pieņemt komponentus lēmumus. Izglītība vidē un ar vides palīdzību ir iespēja bagātināt mācību saturu jebkurā mācību priekšmetā.
Izglītība videi veido analizējošu un vērtējošu attieksmi pret pasauli un videi draudzīgu vērtīborientāciju, dodot iespēju skolēniem pašiem iesaistīties praktiskā vides aizsardzībā un noskaidrot savu attieksmi pret vidi. Tā attīsta skolēnos spēju izprast un meklēt saskaņas punktus starp diviem pretēji virzītiem procesiem – vides aizsardzību un sabiedrības attīstību. Vides aizsardzības mērķis ir saglabāt nepārveidotu vidi un dabas resursus, turpretī sabiedrības interesēs ir intensīva resursu izmantošana un dabas vides pārveidošana. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация