Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:374451
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Vienlīdzības jēdziena izpratne    4
2.  Politiskā vienlīdzība    7
3.  Iespēju vienlīdzība    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Savu referātu kursā “Ievads politoloģijā” es izvēlējos rakstīt par tēmu “Vienlīdzība”. Jo šodien pastāvot demokrātiskām valsts iekārtām un gandrīz vispārējam pieprasījumam pēc demokrātijas visās dzīves un sadzīves situācijās gan attiecības ar valsti, gan starp personām, ir ļoti svarīgs jautājums par vienlīdzību dažādās tās izpausmēs. Piemēram, par vienlīdzību likuma priekšā, par vienlīdzību tiesas priekšā, par vienlīdzību darba attiecībās un pat par vienlīdzību sadzīves apstākļos mājās vai satiekoties ar draugiem. Jo kāpēc gan kāds drīkstētu būt pārāks par kādu citu? Cik nav dzirdēts, kā tautā kurn “Tas taču nav godīgi!”
Jānis Ikstens ir teicis, ka, piemēram, sociālisti vienlīdzību izprot ļoti tieši, un viņi to neinterpretē kā iespēju vienlīdzību jeb līdztiesību. Šāda vienlīdzība ļauj nodrošināt sociālo stabilitāti, ievērot cilvēktiesības un veidot harmoniskas attiecības ar līdzcilvēkiem. [4; 30]
Mans referāta mērķis ir izpētīt mūsdienu viedokli par vienlīdzību – kā tā tiek saprasta un kā tā būtu jāsaprot. Tāpat arī apskatīšu divus vienlīdzības veidus: politisko vienlīdzību un iespēju vienlīdzību.
Referāta uzrakstīšanai izmantoju galvenokārt grāmatu “Demokrātijas pamati” un mācību līdzekli “Ievads politikā”, kā arī grāmatu “Mūsdienu politiskā filosofija”. Vēl ieskatījos Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā un G.Tauriņa grāmatā “Politika III daļa “Politikas domas vēsture””.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация