Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:655104
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tomēr Rasai bija vēl divi pārsteigumi-viņas tēvs bija smagi slims un viņš varēja kuru katru mirkli nomirt, taču viņš bija piekrāpis Rasas mammu.
Lai vai kuru, bet šo gadījumu Rasa nevēlējās viņam piedot. Rasa vēlējās atriebties. Pēc divām nedēļām Rasas mamma jau atkal devās uz Itāliju, līdzi paņemot Rasas māsu, jo Rasa vēlējās te palikt.
Rasa nolēma rīkoties. Viņa sadabūja indi, pēc kuras nevar pateikt, ka cilvēks ir ticis noindēts, pagatavoja savam tēvam kafiju un ielēja tajā indi. Inde nebija tāda, kura iedarbotos uzreiz, tāpēc Rasai bija laiks pateikt visu savam tēvam:
„Reiz tu man jautāji-kā es varu būt tik laba un jauka meitenīte? Kā es varu nekļūdīties, kā es varu būt tik nevainīga? Es zinu atbildi...Es vienkārši vēl nebiju iepazinusi tevi. Tu esi ļaunāks par sātanu! Tev tika dota otra iespēja, tu jau vienam man tuvam cilvēkam salauzi sirdi, sagrāvi ikdienu un izpostīji dzīvi. Es zināju, ka ja tu to izdarīsi arī manai mammai, es tev to nepiedošu. Tad nu, tu to izdarīji. Un ko man izdarīt? Varbūt ar šiem vārdiem salauzt tev sirdi, sagraut ikdienu un nogalinot tevi, izpostīt tavu dzīvi? Tava rīcība man lika paskatīties uz apkārtni citām acīm-pamanīt sīkākās nianses, visur saskatīt draudus, aizmirst ko nozīmē mīlēt un tikt mīlētam. Tomēr man pieder kaut kas, kas tev nekad nepiederēs. Manī ir dzīvība. Tu un tava rīcība ir bijusi tik nedzīva, tavas emocijas ir bijušas tik neīstas, tava dzīve ir bijusi kā slikts joks. Nu kāpēc tev bija jākļūst par manu tēvu? Tu nespēj iedomāties cik es esmu laimīga, ka Amanda zaudēja savu bērnu. Citādi tas būtu lielākais Dieva sods, ko kāds jebkad būtu saņēmis-ka tu būtu kāda tēvs.”
Rasa to pateica, un iedzertā inde jau plūda pa viņas tēva ķermeni. Viņa jau gribēja iet prom, bet viņa pie durvīm pamanīja Amandu. Viņa nenodeva Rasu. Viņa atbalsīja Rasu. Viņa zināja cik lielas ciešanas spēja sagādāt viņas tēvs. Amandai viņš sagādāja fiziskas, bet Rasai morālas sāpes. Viņas nopirka biļetes uz Itāliju un aizbrauca dzīvot pie Rasas mammas. Amanda varētu dusmoties uz Rasas māti, bet gluži otrādi-viņa viņu apbrīnoja.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация