Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:192696
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no vadošajām un visstraujāk augošajām nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Saskaņā ar Pasaules Tūrisma organizācijas statistikas datiem, tūrisms pasaulē ir lielākais eksporta ienākumu avots, ar nozīmīgu darbavietu skaitu, kā arī svarīgs reģionālās un sociālās attīstības faktors. Tūrisms un ar to saistītās nozares veido 10.4% no pasaules IKP1, ar 200 milj. nodarbināto un gandrīz 700 milj. starptautisko tūristu katru gadu. Pēc pasaules ceļojumu un tūrisma padomes prognozēm tūrisma un ar to saistītās nozares ieguldījums pasaules IKP līdz 2014.gadam pieaugs par 3.7% gadā. Attiecīgi 2006.gadā tūrisma industrija veidos 3.8% no kopējā IKP pasaulē, kas ir par 5.5% vairāk nekā iepriekšējā gadā2.
Šobrīd Latvijā iestājies nemitīgas konkurences laikmets, ja, piemēram, salīdzinām viesnīcu biznesu Latvijā pagājušā gadsimta beigās – laikā, kad Latvija atguva savu neatkarību – ar viesnīcu biznesu tagad – 2006.gadā. Latvijā radās arvien jaunas un arvien modernākas viesnīcas. Līdz ar viesnīcu skaita palielināšanos, paaugstinājās arī konkurence starp dažādām viesnīcām un tajās piedāvātajiem pakalpojumiem. Visraksturīgākā konkurences forma ir sāncensība starp uzņēmumiem, kas piedāvā līdzīgus pakalpojumus. Uzņēmumi var konkurēt vienā parametrā (cenu konkurence) vai vairākos parametros (saistībā ar viesnīcu darbību tā ir apkalpošana, piedāvāto pakalpojumu kvalitāte, jaunievedumi). Sakarā ar to, ka palielinās konkurence starp līdzvērtīgus pakalpojumus piedāvājošiem uzņēmumiem, katram uzņēmumam svarīgi izstrādāt sava uzņēmuma mārketinga stratēģiju, respektīvi, uzņēmuma tādu vadīšanas procesu, kurā izzina, paredz un apmierina klienta vajadzības tā, lai šis process būtu peļņu nesošs3.

Īstenojot izvēlēto uzņēmuma stratēģiju, tā sekmes ir atkarīgas no mārketinga kvalitātes. Pateicoties mārketingam, uzņēmums noskaidro pircēju (klientu) vajadzības (kā potenciālās, tā reāli pastāvošās), kas ir segtas ar finansu līdzekļiem, noskaidro patērētāju prasības kvalitātei un konkurentu spēku. Iegūtā mārketinga informācija ir viens no būtiskākajiem ekonomisko aprēķinu elementiem, lai noteiktu, kā iegūt vajadzīgo rezultātu un pietiekamu peļņu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1118159
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация