Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:858413
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Darba autore šī darba ietvaros, aplūkoja vietējo pašvaldību ārējos normatīvos aktus un ar tiem saistīto teorētisko bāzi un normatīvo regulējumu. Ņemot vērā aplūkoto, darba autore secina, ka nav iespējams, šajā darbā minētās problēmas, skatīt atrauti vienu no otras.
Katrs aplūkotais problēmjautājums, lielākā vai mazākā mērā ir saistīts ar citu. Šādā gadījumā ir svarīgi noskaidrot ir katras problēmas cēloni un meklēt tam risinājumu, paturot prātā to, ka no vienas problēmas izriet nākošā.
Tāpat no iepriekšminētā var secināt, ka galvenais problēmu cēlonis ir meklējams nevis pašu pašvaldību darbībā, bet gan normatīvajā regulējumā, kas regulē pašvaldību darbību. Tā, piemēram, problēmas ir nevis saistošo noteikumu saturā, bet gan tiesību normā, kas pieļauj šādu saistošo noteikumu pieņemšanu un publicēšanu.
Darba autore secina, ka iepriekšminētais izriet no likumdevēja nenoteiktības par to, kāds ir pašvaldību mērķis un galvenās funkcijas. Likumdevējs nav paredzējis ne saistošo noteikumu publicēšanas, ne to kontroles mehānismu, kas norāda uz skaidra mērķa un jēgas trūkumu likumā “Par pašvaldībām”.
Kaut gan atsevišķas normas ir skaidri un precīzi formulētas likumā “Par pašvaldībām”, atsevišķu normu precīza mērķa trūkums norāda uz to, ka likumdevējs pieņemot šīs normas nav padarījis tās pret ārējām izmaiņām. Piemēram, pašvaldību reformām un tamlīdzīgiem apstākļiem, kas var ietekmēt pašvaldību kopējo darbību un funkcionalitāti.
Tai pat laikā, darba autore norāda, ka pašvaldības ir svarīga demokrātiskas valsts pārvaldes sastāvdaļa, kas īsteno iedzīvotāju gribu, tiem pieejamā veidā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1380799
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация