Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:546927
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Ērti izplānota virtuve    5
  Virtuves grīdas    7
  Flīzes virtuvē    10
  Darba virsmas    12
  Galdi un galdiņi    16
  Ledusskapis katrā virtuvē    17
  Plītis un tvaika nosūcēji    17
  Apgaismojums    18
  Aizkaru vietniece – žalūzija    19
  Pielikums    20
  Izmantotā literatūra    23
Фрагмент работы

Virtuve ir mājas sirds, bet virtuves sirds ir pavards. Protams, arī ēdamgaldam virtuvē jāatrod vieta. Bieži vien saime pulcējas pie šī galda tāpat vien, jo telpa ir pietiekami ērta.
Daudziem no mums virtuve ir visvairāk izmantotā telpa visā mājoklī. Tā ir vieta kur sanāk pieaugušie un nemitīgi uzturas bērni, turklāt ne vien tādēļ, lai ieturētu maltītes, bet arī lai satiktos.
Ir grūti komfortabli un atbilstoši to praktiskai lietošanai izkārtot virtuvē dažādus piederumus un mēbeles. Virtuves iekārtošanai parasti ir nepieciešami lielākie izdevumi, turklāt ir ārkārtīgi vilinoši ļauties kārdinājumam un iegādāties dažādas ierīces, skapīšus un citu aprīkojumu, kas izskatās jauki katalogos un izstāžu telpās, toties neatbilst ne dzīvesstilam, ne arī ēdiena gatavošanas ieradumiem.
Lielākie izdevumi virtuves iekārtošanai ir jāparedz mēbeļu un dažādu ierīču iegādei un celtniecības darbiem. Ir būtiski novērtēt savas iespējas un izlemt, kas nepieciešams vispirms. Manuprāt, ir labāk iegādāties dažas ļoti kvalitatīvas mēbeles kopā ar, piemēram, pagaidu skapīti, kuru vēlāk varēs novietot citur, nekā nopirkt veselu virtuves iekārtu ar lētiem, sliktas kvalitātes priekšmetiem, kam nebūs ilgs mūžs.
Virtuves daba
Telpas raksturu nosaka atsevišķi tās elementi. Virtuvē tiem ir jābūt arī funkcionāliem, jo tie tiek izmantoti daudz biežāk nekā pārējās mājas mēbeles un ik dienu saskaras ar tvaiku, karstumu un ūdeni. Tā, piemēram, nerūsējoša tērauda ledusskapji un darba virsmas rada mājas virtuvē profesionālisma iespaidu, jo šis ārkārtīgi izturīgais materiāls nereti tiek izmantots restorānu virtuvēs. Toties koka skapji vai statīvos sakarināti virtuves piederumi piešķir siltu, lauku virtuvēm raksturīgu noskaņu.
Nozīmīgas ir ne tikai virtuves ierīces. Arī citas detaļas, piemēram, darba virsmas, apgaismojums, skapīši, sienas un grīdas segums, iespaido telpas raksturu un rada komfortablu virtuves vidi. Izvēloties šos elementus, jāņem vērā gan estētiskie, gan praktiskie apsvērumi. Tā, piemēram, virtuves grīdas segumam jābūt viegli tīrāmam, izturīgam un patīkamam, kā arī izskatīgam, bet labi pārdomāts apgaismojums var pārvērst darba un ēšanas zonas. Ja grib, lai virtuves skapīši izturētu laika zoba ietekmi, ir būtiska to materiālu izvēle un izgatavošanas kvalitāte. Izvēloties lakotu vai matētu, gaišu vai tumšu skapīšu apdari, ir iespējams ietekmēt to, kā skapīši virtuvē atstaro dabisko gaismu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация