Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:755944
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Izglītības likuma mērķis    2
  Izglītības iestāžu un programmu akreditācija    4
  Pārskats par vispārējas vidējās izglītības satura organizācijas dokumentu izstrādi valsts un izglītības iestādes līmenī    8
  Vispārējās izglītības programmu akreditācija    10
  Vispārējo izglītības iestāžu akreditācija    16
  Secinājumi    22
  Izmantotā literatūra    23
Фрагмент работы

Pēc ilgstošas apspriešanas 1999. gadā tika pieņemts jaunais Izglītības likums. Likums stājās spēkā 1999. gada 1. jūnijā. Līdz ar šī likuma pieņemšanu spēku zaudēja Latvijas Republikas izglītības likums, kurš, kā pirmais neatkarīgas valsts izglītības likums bija morāli novecojis. Daudzas izglītības nozares attīstības tendences vecais likums bremzēja un neveicināja to attīstību. Jaunā likuma izstrādes un apspriešanas gaitā radās viedoklis par šādu izglītības nozares likumdošanas struktūru: Izglītības likums, kā "jumta" likums un atsevišķie likumi - Vispārējās izglītības likums, Profesionālās izglītības likums un Augstskolu likums.
Izglītības likuma mērķis ir nodrošināt katram Latvijas iedzīvotājam, spēju attīstīt savu garīgo un fizisko potenciālu, lai veidotos par patstāvīgu un attīstītu personību, demokrātiskas Latvijas valsts un sabiedrības locekli.
Vienlaicīgi ar Izglītības likumu tika pieņemti:
1. Vispārējas izglītības likums , kura mērķis ir reglamentēt valsts, pašvaldību izglītības iestāžu un citu vispārējās izglītības īstenošanas procesā iesaistīto personu darbību, noteikt to tiesības un pienākumus, kā arī radīt apstākļus radošas, vispusīgi izglītotas personības veidošanai, izglītojamo nepārtrauktai izglītības turpināšanai, profesijas apguvei, patstāvīgai orientācijai sabiedriskajā un valsts dzīvē.
2. Profesionālās izglītības likums, kura mērķis nodrošināt valsts profesionālās izglītības politikas īstenošanu un profesionālās izglītības sistēmas darbību, vadību un attīstību.
3. Augstskolu likums, kurš attiecas uz visām Latvijas Republikā esošajām augstskolām un reglamentē augstskolu un valsts institūciju sadarbību, lai saskaņotu augstskolu autonomiju ar sabiedrības un valsts interesēm.
Likumu mērķos redzam valsts politiku izglītības nozarē. Mēs zinām, kā Latvijas ģeopolitiskais stāvoklis, ierobežotie izejvielu un enerģētiskie resursi nosaka, ka galvenais Latvijas konkurences spēju noteicošais faktors ir izglītoti iedzīvotāji un kvalificēts darbaspēks. Šobrīd prioritāra ir Latvijas izglītības sistēmas saskaņošana ar Eiropas savienības izvirzītajiem nosacījumiem izglītības likumdošanas jomā, izglītības kvalitātes konkurētspējas jomā. Izglītības likumā noteiktais Latvijas izglītības sistēmas darbības mērķis - nodrošināt katram iedzīvotājam iespēju attīstīt savu garīgo un fizisko potenciālu, lai veidotos par patstāvīgu un attīstītu personību, demokrātiskas Latvijas valsts un sabiedrības locekli. Uzskatu, ka Likums un citi normatīvie akti atbilstoši izglītojamo vecumam un vajadzībām šo iespēju arī nodrošina. Šī pamatmērķa sasniegšanai ir noteikti četri galvenie izglītības attīstības virzieni:
1) izglītības kvalitātes paaugstināšana;

2) resursu izmantošanas efektivitātes paaugstināšana;

3) izglītības pieejamības nodrošināšana;

4) institucionālā attīstība.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация