Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:920373
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Rezumējums    3
  Abstract    3
  Ievads    5
  Vizuālā kultūra un komunikācija, tās iespaids uz mūsdienu sabiedrību    6
  Vizuālās komunikācijas un vizuālās kultūras saistība    8
  Vizuālā komunikācija kā mākslas un dzīves stila vēsturiskās attīstības pamats    9
  Foto attēla rašanās un attīstība    12
  Fotogrāfijas ietekme uz masu kultūru    14
  Vecuma un citu faktoru ietekme uz vizuālās komunikācijas uztveri    15
  Krāsu valoda    16
  Metode    18
  Rezultāti    19
  Diskusija    21
  Secinājumi    24
  Nobeigums    25
  Pielikumi    27
Фрагмент работы

Mūsdienās vizuālā komunikācija arvien vairāk ietekmē dažādus sabiedriskos procesus, it īpaši jauniešu vidū. Attēli tiek izmantoti vairākiem mērķiem, tomēr lielākajā daļā gadījumu tie kalpo saziņai (attēlu lieto kā ziņas nesēju, ar to var paust viedokli un emocijas, attēls saglabā atmiņas u.t.t.). Vizuālā komunikācija ir cieši saistīta ar tā saucamo vizuālo kultūru, ieskatoties vizuālās kultūras procesos, ir iespējams atrast daudz kopīga ar vizuālo komunikāciju, būtībā komunikācija ir kultūras pamats.
Vizuālā kultūra ir samērā jauns paņēmiens, kādā strādāt daudzās nozarēs. Iemesls tam, ka šis kultūras veids kļūst aizvien populārāks, ir tāds, ka aizvien vairāk un vairāk palielinās tendence visu vizualizēt. Indivīda pieredze kļūst aizvien vizuālāka un vizualizētāka. Šobrīd cilvēki dzīvo vizuālajā kultūrā pat tik lielā mērā, ka kļūst grūti nošķirt pagātni no  tagadnes. [D.Kronberga. 2002]
Pētījuma mērķis ir noskaidrot jauniešu attieksmi pret attēlu kā informācijas nesēju, kā arī apzināt vizuālās komunikācijas nozīmi jauniešu mērķauditorijā. Lai sasniegtu darba mērķi tiek izvirzīti vairāki pētījuma jautājumi: kāda ir attēla un vizuālās komunikācijas nozīme jauniešu mērķauditorijas skatījumā; vai jaunieši izmanto attēlu, lai paustu viedokli; kādiem nolūkiem tiek izmantots jauniešu radīts attēls.
Darba teorētiskajā daļā tiks aplūkota vizuālās komunikācijas definīcija, sniegta informācija par vizuālās komunikācijas saistību un vietu mākslas vēsturē, radīts priekšstats par mākslas iespaidu uz cilvēka ikdienu, kā arī tiek pieminēta fotogrāfijas vēsture un krāsu valoda.
Lai sasniegtu pētījumā izvirzīto mērķi un atbildētu uz pētījuma jautājumiem, nepieciešams iegūt informāciju par Latvijas jauniešu attieksmi pret attēlu un tā izmantošanas veidiem. Pētījuma ietvaros kā metode tiks izmantota anketēšana, kuras laikā plānots aptaujāt 300 jauniešus vecumā no 17 – 24 gadiem. Jāatzīmē, ka veiktās aptaujas apjoms nenodrošina pilnīgu informāciju par esošo situāciju, bet gan tikai norāda uz tendencēm, kādas novērojamas jauniešu mērķauditorijā saistībā ar attēla un vizuālās komunikācijas nozīmi šajā sociālajā grupā. Lai noskaidrotu visu Latvijas jauniešu attieksmi, ir nepieciešams veikt apjomīgāku un komplicētāku pētījumu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация