Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:215454
 
Оценка:
Опубликованно: 09.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mans projekta darbs būs par vulkāniem. Šeit būs aprakstīta to veidošanās, atrašanās vietas, izcilākie eksemplāri, to veidi un sastāvs. Dažu spēcīgāko vulkānu izvirdumu rekordi. Par vulkāniem es izvēlējos rakstīt tādēļ, ka man tie likās interesanti un noslēpumaini. Es esmu skatījusies filmas „Vulkāns”, „Dantes Smaile”. Lasījusi Žila Verna „Ceļojums uz zemes centru”. Man tās patika, jo tur interesanti un aizraujoši bija attēloti vulkāni izvirdumu laikā. Mans projekta darbs lasītājam sniegs gandrīz pilnīgu priekšstatu par vulkāniem.

Vulkāni ir atveres zemes virsā, caur kuriem izplūst karstie, šķidrie ieži- lava, pelni un gāzes. Vārds vulkāns radies no senā romiešu uguns dieva Vulkāna vārda. Vulkāni pastāvēja jau tad, kad uz zemes vēl nebija izveidojusies dzīvība. Galvenokārt vulkāni atrodas tektonisko plātņu kontakta zonās un vietās, kur šīs plātnes ir plānas. Arī vietās, kur zemes garoza ir ļoti plāna. Vulkāni veidojas, lavai izspiežoties caur zemes garozas plānākajām vietā un veidojot tur plašus kanālus. Subdunkcijas- procesa, kurās okeāniskās plātnes pārveidojas rezultātā, okeāniskā plātne saduras ar kontinetālo plātni, tās mala parasti paslīd zem kontinetālās plātnes. Jūras dibennogulumi no grimstošās plātnes tiek sastumti grēdās. Nokļūstot mantijā, okeāniskās plātnes ieži sāk kust. Ūdens pārvēršas tvaikā, kura augstā spiediena ietekmē izkusušo iežu masa spiežas augšup un izkļūst virszemē caur vulkāniem. Tā radies arī vulkāniski aktīvais loks, saukts par ugunsgredzenu, kas apņem Kluso okeānu. Tur atrodas arī aptuveni 2/3 pasaules vulkānu. Pavisam uz zemes ir vairāk kā 4000 vulkānu. Aptuveni 850 vulkānu ir aktīvi. 80 no tiem atrodas zem ūdens. No šiem zemūdens vulkāniem, bieži vien rodas salas. Tropiskajos ūdeņos tās ietver koraļļu rifi. Laika gaitā mīkstie vulkāniskie ieži noārdās un pāri paliek atoli- gredzenveida rifi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1159528
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация