Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:877845
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Zemes īpašnieka tiesības    4
2.  Zemes īpašnieka pienākumi    9
3.  Zemes īpašnieka atbildība    16
  Secinājums    19
  Izmantotās literatūras saraksts    20
Фрагмент работы

Atbildība jānes arī pie valsts un pašvaldību dzīvojamo ēku privatizācijas, jo ja netiek informēts, ka zemes gabala īpašnieks, kurš vēlas pārdot zemi un nepiedāvā to tai personai, kurai ir pirmpirkuma tiesības.
Īpašniekam arī jānes atbildība arī par ārējiem energoapgādes objektiem, jo ir pienākums viņam atbildēt par tā noteikumiem un aizsardzību. Tāpēc viņš nedrīkst to iznīcināt lai sev atvieglotu saimniecisko darbību, kas ierobežo to. Tādēļ lai nebūtu jānes atbildība īpašnieks var pieprasīt atlīdzību, kā tas noteikts viņa tiesības par ārējiem energoapgādes objektiem.
Atbildība jānēsā arī par īpaši aizsargājamajam sugām un biotopu. Jo īpašnieks ir pienākums rūpēties par tiem un ja nemaz to nedara viņam var draudēt soda nauda par aizsargājamajām sugām. Par tam ir jāuzmanās un jāapejas ļoti uzmanīgi, jo taču tie visi biotopi un sugas ir iekļautas Latvijas sarkanajā grāmatā.
Vēl īpašniekam ir jānes atbildība par narkotiskajām vielām, kas aug viņa teritorijā. Jo īpašnieku var apsūdzēt par narkotisko vielu audzēšanā un likumā ir teikt ,ka īpašniekam tie ir jāiznīcina obligāti.
Īpašniekam ir arī jānes atbildība par piesārņotajam vietām savā teritorijā. Jo tas var mazināt zemes auglību un kvalitāti, kas nosaka kadastrālo vērtību.

Secinājums
Par zemes īpašnieka tiesībām, pienākumiem un atbildību par zemes īpašumu esmu secinājis, ka zemes lietotāji pārsvarā zina tieši savas tiesības, jo tie ir noteikti Latvijas Republikas likumā „par zemes lietošanu un zemes ierīcību” kur ir minēti tikai sešas tiesības, kas viņiem ir jāzina un tos var viegli iegaumēt. Bet par pienākumiem un atbildību nepārāk labi zina, jo to ir ļoti daudz. Bet, ka jau saka viņus no pienākumu un atbildības neievērošanas neatbrīvo. Kad sāku rakstīt šo darbu pats varu teikt, ka neko par pienākumiem īsti nezināju, ja nu vienīgi tikai dažus pantus. Bet pārskatot visus Latvijas Republikas likumus un Ministru Kabineta noteikumus esmu uzzinājis, ka ir daudz pienākumu, kurus varēja uzzināt tikai aplūkojot likumus. Bet arī tie paši pienākumi jāskatās kāda teritorijā atrodas zemes īpašnieka esošā platībā. Pārsvarā par atbildību varēja uzzināt tikai no pienākumiem, jo katram pienākumam izriet atbildība par tās neievērošanu.
Kā arī par šo kursa darba veikšanu esmu sapratis kā to veikti un analizēt likuma pantus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация