Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:356636
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dzimis 1926.g. 25. decembrī, Rīgā. Dzimis strādnieku ģimenē. Ģimenē otrais bērns, māsa Antonija ir piecus gadus vecāka. Drīz pēc Zigmunda piedzimšanas ģimene pārceļas dzīvot uz Maskavas priekšpilsētu. Gīmene bija ļoti nabadzīga.
Viņa bērnības zeme ir Iļģuciems – Rīgas priekšpilsēta. Zigmunds apmeklē Spilves pamatskolu. Zigim patika zīmēt. Viņš zīmēja jau tad, kad neprata vēl ne lasīt, ne rakstīt. Vecmāmiņa slepus pirka zēnam tādus „greznumpriekšmetus”, kā zīmēšanas burtnīcas un krāsu zīmuļus.
Iļģuciems – bagāta un krāsaina pasaule mazam zēnam, un daudzi no spilgtajiem bērnības iespaidiem vēlāk noderējuši rakstot stāstus un romānus. Zigmunda Skujiņa tēlotie cilvēki ļoti bieži nāk no Iļģuciema.
Spilves skolā sāk iet no 6 gadu vecuma. Tad sākās grūtais lasīšanas laiks, kad darbaļaužu ģimenēs pa lielākai daļai nebija nekādu lasīšanas tradīciju. Mājās nrbija nekādu grāmatu. Zigmunds Skujiņš sāka lasīt Old Vaverli burtnīcas. Taču kādā dienā notiek izšķirošs pagrieziens. Zigis tiekās ar pirmo Viļa Lāča grāmatu. Zigmundam Skujiņam rodas vēlēšanās pašam izmēģināt roku rakstniecībā.
1940. gadā notiek liels pagrieziens – zēns kopā ar skolas biedriem ir viens no pirmajiem pionieriem republikā. Viņu entuziasms ir milzīgs, viņi paši secer un zīmē lozungus, paši izdomā piemēru formas tērpam.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация