Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:279946
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.1.  Zīmola jēdziens    3
1.2.  Zīmola elementi    4
1.3.  Zīmola nozīme uzņēmējdarbībā    5
1.  Zīmola nozīme mobilo telefonu tirdzniecībā Latvijā    8
  Secinājumi un priekšlikumi    18
  Izmantotās literatūras saraksts    20
  Pielikums    21
Фрагмент работы

Preču zīme, tirdzniecības marka – tās ir sākotnējās nozīmes vārdam brand jeb tā latviskojumam – „zīmols”. Zīmoli sākotnēji attīstījās no piederības zīmēm: vārda, termina, veidojuma un simbola. Pašos zīmola rašanās pirmsākumos tās bija parastas sadzīves preces – ziepes, tēja, veļas pulveris, apavu krēms; apnicīgi ikdienas izstrādājumi, kurus izlieto, un nopērk citus vietā. Zīmols bija patstāvīguma, atbilstības simbols, jo nebija identisku preču, ko piedāvātu vēl kāds uzņēmums. Cilvēkam nebija ar ko salīdzināt. Pirka to, kas bija pieejams. Bet mūsdienās tas, ko cilvēkam dod un nozīmē zīmols, ietver lielāku saturu - to, kā zīmoli atspoguļo ļaužu vēlmes un piesaista tos sev.
Zīmols ir vārds, termins, zīme, simbols, to dizains un dažādas kombinācijas, veidojot preces identitāti vai pakalpojumu kopumu, kas atšķirtu preci vai pakalpojumu no pārējiem konkurentiem. Zīmols ir komunikācijas veids starp produktu pārdēvēju un pircēju, kas palīdz diferencēt konkrētu produktu no konkurentu produktiem.(1) Zīmols ir kaut kas vairāk kā tikai simbols. Tas ir solījums, kurš tiek dots un uzturēts. Zīmols ir garantija un noteiktos gadījumos pat vairāk nekā garantija – tas ir solījums, ka garantija jums nebūs nepieciešama. Piemēram, pērkot Sony audio sistēmu, parasti pircējam tiek dota 2 gadu ražotāja garantija, bet pats zīmols pircējam diezgan droši apgalvo, ka šo garantiju nenāksies izmantot.(7)
Zīmola būtība ir radīt cilvēka prātos labāko produktu. Tas ietver gan racionālus aspektus (elementus, kvalitāti, drošību, u.c.), gan arī emocionālos aspektus – asociācijas, kas rodas cilvēkiem šo zīmolu iegādājoties un lietojot. Līdz ar to zīmola veidošanu var lielā mērā uzskatīt par emocionālā produkta veidošanu. Veidojot zīmolu, ir jāatceras, ka dotajam solījumam, jābūt unikālam, atraktīvam, atbilstošam, uzticamam un noturīgam. Patērētāji, kuri atceras kādu konkrētu zīmolu, saista to ar noteiktām emocijām – pozitīvām vai negatīvām, vienalga, jo jebkurā no šiem gadījumiem, tas padara viņu iepirkšanās procesu vieglāku – ir vieglāk izvēlēties starp zīmoliem, kas rada konkrētas emocijas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация